четвер, 14 серпня 2008 17:42

Володимир Трохименко вирощує папуг на продаж

Автор: фото: Олена ПЕТРИК
  Володимир Трохименко показує різнокольорових папуг у дерев’яному двоповерховому будинку. Цього року чоловік планує добудувати ще один поверх для птахів
Володимир Трохименко показує різнокольорових папуг у дерев’яному двоповерховому будинку. Цього року чоловік планує добудувати ще один поверх для птахів

12 видів папуг та три види канареок має 42-річний Володимир Трохименко із райцентру Чечельник. Продає папуг по 100–350 грн. Канарка коштує 100–200 грн. Здає їх до зоомагазинів Вінниці та Києва.

Птахи перебувають в окремому двоповерховому будинку. Три стіни цегляні, четверта — з мілкої подвійної решітки.

— Із цеї сторони попугаї сідають, — розповідає чоловік. — А з тої коти збігаються з усього Чечельника. Особенно рано і вечером, коли пташки співають, то їх тут повно.

На зиму чоловік утеплює вікна. Для стабільної температури вмикає калорифери, які обігрівають приміщення.

— Температура має бути від плюс 20 до плюс 30 градусів і волого, тоді для попугаїв це саме хорошо, — каже Трохименко. — Якщо літом жарко, то головне їм вчасно міняти воду, а вони будуть купатися і яйця скроплювати.

На підлозі насипані трава, просо, соняшник та канаркове насіння. Володимир сіє його на городі.

— За рік попугаї з"їдають тонну вівса, тонну проса і півтонни соняшника. Літом даю канареєчне сім"я, — розказує Володимир. — Воно заміняє їм усі вітаміни. Щоранку тру їм по 12 курячих яєць — це білок.

Пташок привозить із Москви та Чехії. Перших три місяці вони на карантині. Перебувають в окремому ізоляторі.

Кількості птахів чоловік не знає.

— Навесні папуг фішерів було приблизно 46 пар, а скільки їх зараз — Бог його знає, — бере сачок і ловить птахів. — Знаю, що 30 відсотків пташенят іде відходу. Коли уже продаю, то так щитаю. — Виймає папугу й показує. — Дивіться, яка красавіца. Самки в попугаїв м"якші на дотик, самці — жорсткіші. Я їх тільки беру в руки і вже знаю, хто це.

Чоловік добудовує будівлю для пташок. Зводитиме третій поверх, а біля будинку зробить басейн.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Трохименко вирощує папуг на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі