Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 14:42

Воду "Калинівська" подаватимуть у багатоповерхівки

У дво- та п"ятиповерхові будинки по вул. Промисловій у місті Калинівка на Вінниччині до кінця наступного року прокладуть водогін із джерельною водою. Він протягнеться від свердловини на території заводу, що в кінці вулиці.

— Можемо забезпечити екологічно чистою водою 175 квартир, — розповідає голова правління Калинівського експериментального заводу деревинних матеріалів Володимир Сидорук, 44 роки. — За висновками Подільсько-гідрогеологічного центру, це — природна столова вода із вмістом йоду. Навіть назву дали — "Калинівська". Зараз розробляємо проект водогону.

Свердловині понад 40 років. Її чистили двічі — 1994-го та у вересні цього року. Поряд збудують лабораторію з аналізу рідини. Директор обіцяє, що платня за воду та водовідведення не буде вищою за тарифи міського водоканалу. З 20 листопада для жителів Калинівки кубічний метр води коштує 5,35 грн. До того — 3 грн.

Деякі підприємства міста відмовляються від послуг водоканалу і користуються власними свердловинами.

— Чим менше споживачів, тим дорожчою буде вода, — каже 44-річний Сергій Бойко, начальник Калинівського підрозділу "Вінницяводоканал". — Наше підприємство розраховане на стотисячне населення. А в Калинівці і 20 тисяч не проживає. Крім того, зросли ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, зарплата.

Зараз ви читаєте новину «Воду "Калинівська" подаватимуть у багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути