Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 18:04

Вода в Калинівці дорожчає на дві гривні

Із 1 січня жителі багатоповерхівок райцентру Калинівка платитимуть за водопостачання та водовідведення 7,2 грн за куб. Підприємства та установи — 15,06 грн. Нині калинівчани віддають за куб 5,35.

Нові тарифи погодила міськрада. Обласна інспекція контролю за цінами визнала їх обґрунтованими.

— Це тільки собівартість, ніяких доходів, — пояснює начальник Калинівського водоканалу Сергій Бойко. — Люди повинні зрозуміти, що вода — це те саме, що хліб у магазині купити. Не буде грошей, його вам ніхто не подарує.

Воду для Калинівки качають із Південного Бугу, що протікає за 20 км. Упродовж шляху її піднімають на висоту 70 м. Пропонували вийти із ситуації, пробуривши в місті кілька артезіанських свердловин. Та з однієї можна викачати лише 3-5 куб. м води за годину. Для 15 тис. споживачів артезіанської води забракне.

Калинівчани скаржаться, що їхня вода тхне хлоркою.

— Дорогими реагентами воду можна зробити ідеальною, але її собівартість буде ще більшою, — пояснює Бойко. — Якби хоч труби були нові, а їм 30 років. Вони з чавуну та сталі, постійно окислюються.

Половину калинівської води споживають підприємства та установи. Вони поступово відмовляються від послуг водоканалу й переходять на воду зі свердловин.

Зараз ви читаєте новину «Вода в Калинівці дорожчає на дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути