пʼятниця, 01 лютого 2008 18:46

Вода у Шепетівці подорожчала наполовину

— Використовуємо з чоловіком 11 кубів води на місяць , — каже жителька Шепетівки Хмельницької області Тамара Козловська, 60 років. — На воді не економлю. Платила до водоканалу 38 гривень, а за новими тарифами доведеться 55 гривень віддавати. Це вже дорого.

Із 1 лютого жителі Шепетівки за водопостачання платитимуть 2,58 грн/куб, за водовідведення — 2,31 за куб.

— Вода в Шепетівці була найдешевша в області, — стверджує начальник відділу комунального господарства Василь Воропай. — Тарифи водоканал востаннє піднімав у листопаді 2006 року. Відтоді подорожчали матеріали, електроенергія, підвищилася зарплата. Господарство терпіло збитки.

Нові тарифи затвердила обласна інспекція з цін. У них врахували 5% рентабельності підприємства.

Вода в місті подається тричі по 3 год. на день. Мешканці багатоповерхівок змушені постійно набирати її про запас.

— До липня зробимо, щоб вода подавалася з шостої ранку до 11 вечора. Добудуємо ще дві свердловини, яких не вистачає, — запевняє перший заступник міського голови Володимир Заболоцький. — Тепер докачуємо воду з села Кам"янка, за 5 кілометрів від міста. Плануємо побудувати резервуар, до якого можна закачувати цю воду вночі за нижчими тарифами на електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «Вода у Шепетівці подорожчала наполовину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі