четвер, 10 липня 2008 14:58

Владислав Яклюшин дозволив перекрити дорогу міським сміттєвозам

 

У селі Стадниця поблизу Вінниці з 6 липня жителі перекривають сміттєвозам дорогу до міського звалища. Вони протестують проти його експлуатації. Звалище офіційно закрили 1994 року.

Дозвіл на проведення безстрокової мирної акції підписав селищний голова 33-річний Владислав Яклюшин. За день до мітингу представники вінницької міської та обласної влади тричі зустрічалися зі стадничанами та вмовляли не перекривати дорогу.

— Я підписав документи тому, що люди все оформили згідно закону, — каже  Яклюшин. — Зараз ми слідкуємо, щоб акція і надалі відбувалася в рамках закону.

Чоловік на хвилину замовкає.

— Я теж не на Марсі живу, — додає стиха. — Мені це звалище так само болить. Але не свої інтереси ставив на перше місце. Це вже в людей терпець урвався.

Щодня представники обласної та міської влади проводять наради із селищним головою та просять припинити акцію протесту.

— Сьогодні було дві наради по три години, кожна із заступниками міського голови та голови обладміністрації, — продовжує. — Ніякого документу ми так і не підписали, бо вони пропонують продовжити експлуатацію смітника ще на кілька років. Люди категорично проти. Їм ще 2005-го обіцяли через рік смітник закрити.

Сільський голова щодня навідується до односельців, які цілодобово чергують у палатках дорогою до звалища. Каже, що не боїться накликати на себе гнів міського та обласного керівництва:

— Обрали мене люди, які хочуть жити в нормальних умовах, а не дихати димом зі смітника. Я їх розумію й підтримую.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Яклюшин дозволив перекрити дорогу міським сміттєвозам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі