пʼятниця, 14 березня 2008 18:03

Вівчарки з нового кінологічного клубу в Шепетівці стали призерами

Автор: фото: Анатолій Ольшанський
  Власник Шепетівського кінологічного клубу Анатолій Ольшанський із призером змагань 3-річною вівчаркою Торро. Чоловік займається собаками 7 років. Крім Торро, має ще чотири вівчарки. Каже, що цей собака показує найкращі результати
Власник Шепетівського кінологічного клубу Анатолій Ольшанський із призером змагань 3-річною вівчаркою Торро. Чоловік займається собаками 7 років. Крім Торро, має ще чотири вівчарки. Каже, що цей собака показує найкращі результати

Двоє німецьких вівчарок Ольгердана та Торро з міста Шепетівка на Хмельниччині посіли перші місця в різних категоріях на спеціалізованій Всеукраїнській виставці вівчарок 1 березня на вінницькому стадіоні "Локомотив".

— Це перша перемога нашого новоутвореного кінологічного клубу, — зазначає 37-річний Анатолій Ольшанський, власник призера Торро та голова клубу. — Моєму Торро три роки, купив його за 1500 гривень у Вінниці. Він уже третій рік отримує на виставках нагороди, двічі кандидат у чемпіони України. Крім Торро, маю чотирьох вівчарок, але він показує найкращі результати. Собаками займаюся сім років.

Кінологічний клуб "Шепетівське відділення міжнародної кінологічної організації" був зареєстрований в січні цього року. Засновники планують зробити в Шепетівці центр породного собаководства.

— Я собаковод-початківець, — зізнається 39-річний Ігор Рибінський, власник 9-місячної призерки Ольгердани. — Придбав собаку в Львівському кінологічному клубі. За тримісячне цуценя віддав 1000 гривень. Прадід моєї Ольгердани — чемпіон України. Багато любителів собак вважають, що породисту вівчарку можна купити за 200 гривень, і ведуться на це.

У Шепетівському кінологічному клубі засновники планують займатися розведенням породистих собак, реєстрацією документів, дресируванням. Нині щосуботи та щонеділі у сквері біля місцевого Будинку культури місцевий кінолог Володимир Ступнік проводить безкоштовні заняття з шістьма собаками-членами клубу.

— 30 років займаюся собаками. Почав зі служби в прикордонних військах, потім у міліції. Уже на собаках, як то кажуть, "собаку з"їв", — усміхається Ступнік.

На харчування одного собаки витрачають щодня понад 10 грн. Тварині потрібні щеплення, засоби для догляду за шерстю, вітаміни.

Зараз ви читаєте новину «Вівчарки з нового кінологічного клубу в Шепетівці стали призерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі