понеділок, 25 лютого 2008 18:37

Віталій та Сергій Олійники витягли з річки двох хлопчаків

12-річний Сергій та його сусід 13-річний Артем 22 лютого пішли до вінницького спорткомплексу "Авангард" на Всеукраїнський чемпіонат із легкої атлетики. Близько 15.00 спустилися до річки Південний Буг. Вирішили перевірити лід на міцність.

За 20 м від берега Артем провалився під кригу. Сергій хотів його витягти й сам опинився у воді.

— Ми проходили з напарником біля "Авангарду" й почули крик, — розповідає сержант міліції підрозділу "Беркут" Віталій Олійник, 21 рік. — Дивимось, а там діти тонуть. Людей зібралося багато, але ніхто рятувати не йде. Я підповз до них на животі. Напарник подав мені довгу палицю.

Допомогти міліціонерові вирішив і 24-річний Сергій Олійник, майстер спорту міжнародного класу зі спортивної акробатики. Чоловік ліг на кригу й подав міліціонерові драбину, принесену зі спорткомплексу. Хлопці вчепилися за неї.

— Бачили б ви їх налякані очі! Я так переживав, що вони знепритомніють, — зауважує Сергій.

Малих завели відігріватися до сауни "Авангарду". Медики "швидкої" оглянули їх. Запевнили, що дітям нічого не загрожує, не госпіталізували. Близько 17.00 за хлопцями приїхали батьки.

Сергій та Артем живуть в одному будинку в мікрорайоні Тяжилів.

24 лютого в селі Городище Літинського району на Вінниччині місцевий житель 32-річний Володимир повертався ввечері додому. Вирішив скоротити шлях, перейшовши через річку Згар. За 25 м від берега провалився під кригу. Урятував його орендар водойми.

Зараз ви читаєте новину «Віталій та Сергій Олійники витягли з річки двох хлопчаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі