пʼятниця, 26 жовтня 2007 19:10

Віталій Кличко подарував немирівській спортшколі 20 тисяч гривень

Автор: фото: стрічка ”Укрінформу”
  На відкриття оновленого спорткомплексу у райцентрі Немирів Вінницької області приїхав боксер Віталій Кличко. Юним спортсменам він пообіцяв згодом завітати з братом і влаштувати для них майстер-клас
На відкриття оновленого спорткомплексу у райцентрі Немирів Вінницької області приїхав боксер Віталій Кличко. Юним спортсменам він пообіцяв згодом завітати з братом і влаштувати для них майстер-клас

У місті Немирів Вінницької області за кошти компанії "Немирофф" відремонтували спорткомплекс. На це витратили до півмільйона гривень.

В одноповерховому цегляному будинку замінили дах, поставили нові двері та металопластикові вікна. У трьох залах вирівняли та пофарбували стіни, поклали нову підлогу. У душових установили чотири бойлери на 80 л для підігріву води.

Відкриття оновленої спортивної школи затрималося на годину. Чекали приїзду боксера Віталія Кличка. Кількасот місцевих жителів переступали з ноги на ногу, намагаючись зігрітися. Нарешті під"їхав чорний джип "Мерседес-Бенц", з якого вийшов Віталій у класичному сірому костюмі.

Спершу його провели до боксерської зали. Десяток підлітків, які тренуватимуться на новому ринзі, зустрічають кумира з папірцями для автографів.

— Знаєте, як говорив мені в дитинстві дідусь: "Главное, Федя, воля к победе!" — каже їм російською боксер і проходить далі в тренажерну та акробатичну зали. — Хтось із вас колись обов"язково стане чемпіоном.

1994 року на заводі в райцентрі вперше випустили горілку з назвою "Немирофф". Із цього міста компанія разом із благодійним Фондом братів Кличків розпочали проект з оновлення п"яти дитячих спортивних зал у малих містах України. На інші чотири зали виділять 2 млн грн. Вибиратимуть їх на конкурсній основі.

— Ми вам даруємо ще 20 тисяч гривень на новий інвентар та тренажери, — говорить Віталій дирекції спортшколи. — Немирів — це перший крок у реалізації проекту. Сам я також приїхав сюди вперше, хоч і багато років боксую на рингах із логотипом "Немирофф".

Юна немирівчанка на прес-конференції запитала у Віталія, чому не приїхав молодший Кличко.

— Я зрозумів, чому ви це питаєте, але маю вас розчарувати — найближчим часом Володя одружуватися не збирається, — відповідає Віталій під дружній регіт журналістів. — Він зараз у Гамбурзі. А сюди ми разом ще приїдемо й поділимося професійними секретами з молодими боксерами.

Не зміг прийти на зустріч із Віталієм його колишній спаринг-партнер Володимир Стаженець. Чоловік також займався боксом і 1997-го став чемпіоном України у суперважкій категорії. Нині тримає ресторан у передмісті Немирова.

— Бізнес завадив прийти на зустріч із Віталієм. Нічого, ми ще обов"язково зустрінемося, — каже Стаженець. — Мій 14-річний син Славік мріє стати професійним боксером.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко подарував немирівській спортшколі 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі