четвер, 25 вересня 2008 17:20

Віталій Газінський став почесним вінничанином

Засновника й диригента камерного хору "Вінниця" 63-річного Віталія Газінського депутати Вінницької міськради обрали 28-м почесним громадянином міста.

Він має звання Народного артиста України та професора. Керує хором з 1985-го. У серпні 1997 року на Міжнародному конкурсі поліфонічної музики "Ґвидо д"Ареццо", що відбувався в італійському місті Ареццо, хор під диригуванням Газінського отримав гран-прі за найкраще виконання творів духовної музики. Тоді вінничан запросили на аудієнцію до Папи Римського Івана Павла ІІ.

— Віталій Іванович зробив величезний внесок у прославлення Вінниці, — говорить міський голова Володимир Гройсман, 30 років.

Першим почесним громадянином міста був космонавт Юрій Гагарін. Це звання також мають льотчик-космонавт Георгій Береговий та засновник Вінницького післявоєнного драмтеатру Федір Верещагін. Торік почесним громадянином став колишній мер обласного центру Володимир Одноколов, керував містом з 1975-го по 1987 рік.

Почесні громадяни міста не сплачують за комунальні постуги, безплатно їздять у громадському транспорті, мають право на позачерговий прийом чиновниками, безкоштовне обслуговування у лікарнях. Їхніми іменами можуть називати вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Газінський став почесним вінничанином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі