понеділок, 18 серпня 2008 16:53

Віталій Брацюк узяв у оренду став-заказник

Ставок у центрі селища Тростянець Вінницької області визнали комунальним. Два роки йшла боротьба за право власності. Водойма в 50 га є орнітологічним заказником. На ній гніздяться лебеді-шипуни.

— Лебеді живуть у нас більше 40 років, щороку є лебедята, — розповідає голова районної Тростянецької організації мисливців та рибалок 63-річний Олександр Ганзієнко. — Зараз на ставку три пари лебедів, у них 18 тримісячних пташенят. Як тільки став починає замерзати, летять на Ладижинське чи Глибочанське водосховище. Там зимують. Багато на ставку диких качок і курочок, лисок, пірникоз, куликів і ондатр. Є чимало різної риби.

Тростянецька селищна рада уклала 25-річний договір із місцевим підприємцем Віталієм Брацюком на спільне використання ставка.

— Якщо хтось думає, що став — це бізнес, він дуже помиляється. Це — меценатство, — каже 38-річний Брацюк. — Я непогано заробляю, тому можу зробити щось добре для селища. Найперше звернуся до наукової установи, яка розробить біологічне обґрунтування й режим використання заказника.

По ставку обмежене катання на човнах і дозволена рибалка вудкою із берега. Максимальний вилов — 5 кг.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Брацюк узяв у оренду став-заказник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі