четвер, 14 серпня 2008 17:29

Вінницьких футболістів побили на Київщині

Автор: фото: Станіслав РУДЕНКО
  Капітан вінницької ”Ниви” Андрій Веретинський на другий день після нападу фанатів у Київській області вже усміхався. Хлопцю зламали два пальці. Гіпс наклали у Вінниці. Він не зможе грати у футбол місяць
Капітан вінницької ”Ниви” Андрій Веретинський на другий день після нападу фанатів у Київській області вже усміхався. Хлопцю зламали два пальці. Гіпс наклали у Вінниці. Він не зможе грати у футбол місяць

— Давайте нам сюди ваших фанатів! — кричав натовп уболівальників команд ЦСКА з Києва та тернопільської "Ниви", який оточив автобус Setra з вінницькими футболістами.

Так завершився футбольний матч у селищі Бородянка на Київщині між вінницькою "Нивою" та місцевою "Россю". Вінничани виграли 2:1.

10 серпня в Бородянці грали матчі другої ліги чемпіонату України з футболу: "Рось" — "Нива" (Вінниця) та ЦСКА (Київ) — "Нива" (Тернопіль).

— Після матчу ми від"їхали півкілометра від стадіону, автобус зупинився біля кафе. Спортсмени вийшли купити соку та води, — згадує події президент вінницької "Ниви" Олег Караванський, 34 роки. — Раптом на пішохідному переході з"явився натовп із 50–70 чоловік — уболівальників ЦСКА та Тернополя. "Армійців" було значно більше.

Із кафе до автобуса йшли 7 вінницьких футболістів. Натовп накинувся на них і почав бити. Автобус відкрив передні двері й вінничани застрибнули туди під ударами фанатів. Через другі двері на захист друзів хотіла вискочити решта гравців, але фанати їх заблокували.

Коли автобус рушив, у вікна полетіло два камені. Розбили заднє та бокове скло. Нікого не зачепило.

— Ми викликали міліцію, — продовжує президент "Ниви". — Приїхало троє міліціонерів. Вони нам пояснили, що ми знаходимось у Бородянці, ви — у Вінниці, фанати ЦСКА — у Києві, фанати з Тернополя — в Тернополі. Взяти всіх докупи і покарати винних — практично неможливо. Ми викликали хлопців-лідерів з цих фанклубів, вони попросили вибачення. Клялися усім, що не знали, що били футболістів, а думали, що ми — фани.

Бородянка — це маленький райцентр, там мало міліції, тому фанати відчули вседозволеність, припускає Караванський.

У сутичці набили синець 24-річному напівзахисникові Денису Рябцеву, зламали 2 пальці лідеру команди 27-річному Андрію Веретинському, струс мозку отримав захисник 27-річний Сергія Живого.

"Нива" відшкодувала збитки орендованому автобусу — 20 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вінницьких футболістів побили на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі