Новий чотириповерховий корпус на три цехи відкрила Вінницька кондитерська фабрика "Рошен". Його будували два роки. Обладнання на 250 млн грн закупили в Німеччині та Австрії.
У першому цеху печуть глазуровані та неглазуровані трубочки. Другий спеціалізується на вафлях. У третьому почали робити цукерки "Тофі" з ірисом усередині.
— Це новинка для України. Зверху він глазурований молочним шоколадом. Іриски не пристають до зубів, — розповідає головний технолог кондфабрики Іван Марусан, 46 років.
До відкриття цеху виготовили торт вагою 500 кг й розміром 8,5х3 м. На нього пішло 1,5 тис. тортиків "Шоколадний замок" зі смаком лісового горіха.
— Смак лісового горіха найбільше подобається людям. Ми спеціально порівнювали обсяги продажу різних тортів, — каже Марусан.
29 вересня всім, хто прийшов на фабрику, роздавали торт порціями по 100 г. Про подію люди дізнавалися з розклеєних оголошень.
На вінницькій кондфабриці працює понад 2 тис. осіб. Середня зарплата — 2,3 тис. грн. "Рошен" має до 25% ринку кондвиробів в Україні.
Коментарі