вівторок, 01 липня 2008 17:07

Вінницька "швидка" стала першою на міжнародних змаганнях

Позаминулими вихідними в містечку Теребовля на базі Тернопільського медуніверситету  проходив перший міжнародний конкурс швидкої медичної допомоги. Участь у ньому взяли 22 команди з України, 6 — із Польщі й одна з Білорусі. Вінницька бригада "швидкої" здобула перше місце.

Було вісім конкурсних завдань. Спочатку викладачі медуніверситету перевіряли комплектацію бригад апаратурою та медикаментами. Потім екзаменували по теорії: медицині катастроф, реанімації, евакуації постраждалих. Решта завдань — рольові ігри. Волонтерами-симулянтами були студенти.

— Усе було обставлено дуже реально, — каже головлікар міської станції "швидкої" 49-річний Валентин Фіщук, який на змаганнях виступав у ролі спостерігача. — Скажімо, за сценарієм велосипедистку збив легковик. Ми виїжджаємо, там уже машини даїшників із мигалками, еменесники. Потерпіла кричала від болю, водій теж в істериці: "Що я накоїв? Людину вбив!.." А у машині ще один травмований пасажир, розбив головою лобове скло. Наша команда надала допомогу дівчині, пасажиру. Зробили заспокійливе й не відходили від водія. А ті бригади, які не звертали на нього уваги, втратили бали. Бо водій за сценарієм відходив убік і "вішався".

Найважчим був нічний виклик. Треба було їхати за 30 км до гори. Там із 6-метрової замкової стіни "впав" хлопець.

— За три хвилини із ліхтарями на голові треба було по стежині-серпантину дістатися на круту скелю заввишки з 9-поверховий будинок, до замку. При цьому нести реанімаційну валізу, яка важить більше 30 кілограмів. Конкурс закінчився у дві години ночі, а о 7-й ранку на автодромі з перешкодами був конкурс водіїв. Наш Валерій Дубчак проїхав ті лабіринти своїм "рено" найшвидше. Хоча в конкурентів були сучасні "мерседеси". А ми, поки доїхали на змагання, двічі ламалися.

Керівником вінницької команди був лікар реанімаційної кардіологічної бригади Степан Смолінський, 28 років. У його бригаді були фельдшери — 30-річні Ігор Горовенко й Андрій Альохін. Водій — Валерій Дубчак, 29 років.

Друге місце посіла столична приватна клініка "Борис", третє — "швидка" зі Львова.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька "швидка" стала першою на міжнародних змаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі