понеділок, 08 вересня 2008 16:02

Вінничанин продавав акцизні марки по 25 копійок

34-річний Олександр раз на місяць продавав акцизні марки для алкогольних напоїв у Вінниці. Тривало це півроку. За марку просив 25 коп. Збув за цей час 8 тис. Під час чергової реалізації його затримали оперативники податкової міліції.

— Затриманий чинив опір, — каже керівник оперативного відділу Михайло Котельницький, 42 роки. — Під час обшуку будинку, він викинув у вікно мобільний телефон із номерами подільників.

У викритті злочинного угруповання брали участь правоохоронці Вінницької, Тернопільської, Черкаської та Чернівецької областей.

— Санкції на проведення заходів отримували через Генеральну прокуратуру у Верховному Суді України, — розповідає керівник оперативного управління податкової міліції в області Микола Собчук, 49 років.

Зловмисники у Чернівцях налагодили виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв під відомими брендами горілчаних та коньячних торговельних марок. Податкові міліціонери призупинили діяльність чотирьох таких підпільних цехів, а також  виготовлення акцизних марок та металевих пробок для коркування "під гвинт". Їх вилучили 55 тис., спирту — 75 тис. л, хімічні сполуки для очистки горілки, комп"ютерне обладнання для виробу саморобних марок акцизного збору. Усього на 1,8 млн грн.

— Головний підозрюваний, чернівчанин, працював електриком на підприємстві, мав доступ до пластикових дозаторів, які застосовують у пакуванні горілки, — зазначає працівник податкової адміністрації у Вінницькій області Андрій Король, 36 років. — За допомогою спеціальної підпільної лінії він фарбував і маркував металеві корки під відомі торговельні марки.

40-річний чернівчанин Руслан збував підроблені марки у чотирьох областях України. Із вінничанином Олександром він домовлявся про передачу підроблених акцизів рейсовим автобусом "Чернівці-Вінниця".

На судовому засіданні в червні Олександр і Руслан зізналися. У вчиненому розкаялися, а це пом"якшило вирок. Суд позбавив чоловіків волі на три роки та один місяць без конфіскації. Прізвища їхні не називають, бо вони подали апеляції.

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин продавав акцизні марки по 25 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі