вівторок, 06 травня 2008 18:06

Вінничани увійшли до призерів математичної олімпіади

У Вінниці з 1 по 4 травня пройшла І Міжнародна олімпіада з математики, фізики та інформатики серед учнів. Її провели на базі місцевої фізико-математичної гімназії N17.

— Такі олімпіади в нас проходять п"ятнадцятий рік, — каже 52-річний Юрій Пасіхов, організатор заходу, заслужений вчитель України. — Перші мали самодіяльний характер. Нині нашу олімпіаду включили до плану Міністерства освіти України.

До Вінниці приїхали 120 школярів із Росії, Білорусі та Молдови. Честь міста відстоювали   команди з фізико-математичної гімназії N17 та Вінницького технічного ліцею.

— Мали ще приїхати з Австрії та Грузії, — продовжує Пасіхов. — Австрійці передзвонили, що їх не буде, бо білет на літак коштує 570 євро. Їхня опікунська рада грошей не виділила. Грузини відмовчалися. Просто не приїхали і все.

Гостей розмістили в гуртожитку Інституту післядипломної освіти педпрацівників. Кошти на проживання та харчування виділили із держбюджету.

— Призи надавали місцеві фірми. Подарували переможцям кольорові та чорно-білі лазерні принтери, радіо-клавіатури.

Найкращі результати показала команда із Харкова. Друге місце виборола вінницька фізико-математична гімназія N17. Третіми стали кияни.

Друге місце з математики посів гість із молдовського міста Бельци Євжен Семенчук.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани увійшли до призерів математичної олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі