четвер, 31 липня 2008 20:07

Вінничанці Вірі видалили жировий фартух

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Хірург Вінницького обласного ендокринологічного диспансеру Андрій Багрій оглядає пацієнтку. 57-річна вінничанка Віра фотографуватися відмовилася. За операцію жінка заплатила 800 гривень
Хірург Вінницького обласного ендокринологічного диспансеру Андрій Багрій оглядає пацієнтку. 57-річна вінничанка Віра фотографуватися відмовилася. За операцію жінка заплатила 800 гривень

57-річну вінничанку Віру прооперували у Вінницькому обласному ендокринологічному диспансері. Жінці видаляли жировий фартух на животі.

— У чотири слої мала фартух, — розповідає Віра. Вона хворіє на цукровий діабет, прізвище не називає. — Живіт почав рости після того, як перенесла операцію по жіночому. То, що негарно, — одне діло, а ше ж донизу тягнуло, парило. Дізналася, шо такі операції тут роблять, і зразу рішилася. Доктор понравився! Всьо харашо зробили.

Операція тривала 4 год. Накладення швів забрало понад годину. Видалений фартух  важив 7,5 кг. Від нього залишився метровий рубець.

— Гоїться добре, — каже, оглядаючи пацієнтку, хірург Андрій Багрій, 32 роки. — Але ще три тижні вам треба буде цілодобово носити еластичний пояс.

Жінка додає, що почувається добре.

— Тиск тепер, як у дєвочки — 125 на 70. А був — 250 на 140. Сахар у нормі. В очах розвиднілося, нема зірочок, — витирає сльози від радості. — Усім жінкам радила б. Вірите, життя перевертається.

До операції Віра важила 123 кг. Нині — 112.

Рубець практично не видно

— Абдомінопластику — так називаються операції з корекції форми живота — ми виконуємо на базі створеного в диспансері Вінницького обласного центру корекції ожиріння, — веде далі Багрій. — Робимо їх не лише для краси. Фартухи завдають багатьох проблем у побуті та гігієні. Це і психологічний дискомфорт, бо таких людей не завжди сприймають адекватно. Але найстрашніше те, що великі животи — це проблема здоров"я. Вони створюють додаткове навантаження на хребет, деформується грудна клітка й виникають утруднене дихання та часті бронхіти. Також ожиріння уражає ендокринні органи і провокує гіпертонічну хворобу, інсульти та інфаркти.

Андрій Багрій зауважує, що в ендодиспансері роблять абдомінопластику для покращення стану здоров"я. Після неї у пацієнтів нормалізуються тиск, рівень холестерину та обмін речовин.

Рубець ховається в зону бікіні, його практично не видно.

За абдомінопластику вінничанка Віра заплатила 800 гривень. У вартість входять страховка та медикаменти. У приватних клініках це коштує 4 тис. грн. Діабетиків беруть неохоче, бо погано заживає розріз.

Віру виписали на четверту добу. Жінка стала третьою пацієнткою диспансеру, якій зробили таку операцію.

Зараз ви читаєте новину «Вінничанці Вірі видалили жировий фартух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі