понеділок, 25 лютого 2008 18:37

Військові пенсіонери вимагають повернути їм пільги

21 лютого близько півтисячі військовослужбовців у відставці зібралися біля вінницького Будинку офіцерів. Вони писали звернення до президента та голови Верховної Ради щодо скасування пільг.

При затвердженні Держбюджету були внесені поправки до соціального забезпечення відставників. Їх позбавили пільг, але надали суттєву надбавку до пенсій. Теперішня середня пенсія капітана чи майора близько 1 тис. грн. З надбавкою вона збільшиться на 30–40%.

— У нас був один мітинг біля обладміністрації 8 лютого. Якби зібралося хоча б півтори тисячі людей, влада вийшла би. Але нас було всього 30, — говорить військовий пенсіонер Олексій Піддубний. — Тому пропоную написати листа президентові з проханням підтримати нас. Бо ми й самі можемо за себе постояти, — це попередження чоловіки не захотіли пояснювати.

Раніше пенсіонери раз на два роки отримували безкоштовні санаторні путівки. Безплатно користувалися міським транспортом, наполовину менше платили за комунальні послуги.

— Ці пільги нам гарантовані Конституцією, — каже 74-річний Анатолій Михайліченко.

У Вінницькій області 14 тис. військових пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «Військові пенсіонери вимагають повернути їм пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі