середа, 25 червня 2008 19:00

Військові пенсіонери вимагають перерахунку пенсій

Минулого тижня у Вінниці майже 100 військових пенсіонерів пікетували Пенсійний фонд. Вимагали виплатити їм перераховані гроші.

— В обласному Пенсійному фонді нас за людей не вважають, — каже учасник бойових дій в Афганістані, полковник запасу Микола Каськов. — Таке враження, що ми, вимагаючи законного перерахунку пенсійного забезпечення, заглядаємо до кишені його працівників. Але ми впевнені у своїй правоті. Наші вимоги опираються на закони України, а вони апелюють надуманими підзаконними актами. 5 травня 2008 року я отримав листа від управління Пенсійного фонду у Вінницькій області. У ньому сказано, що мені, згідно з рішенням суду, мають нарахувати надбавку в розмірі 150 відсотків од прожиткового мінімуму. Проте я і багато моїх колег цих грошей не отримали. Ми вимагатимемо виконання судових рішень.

Пенсійний фонд подає апеляційні скарги на рішення судів.

— Маємо майже 400 судових рішень, — зазначає начальник управління Пенсійного фонду Микола Черненко, 56 років. — Відповідно до них повинні зробити перерахунок виплат позивачам із нарахуванням надбавки як учасникам бойових дій у розмірі 150 відсотків од прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб. Але ми проводимо перерахунок пенсій і виплату в розмірі 25 відсотків од прожиткового мінімуму, як передбачає чинне законодавство.

Черненко каже: в разі програшу в судах вищих апеляційних інстанцій, очолюване ним регіональне управління муситиме виплатити позивачам 70 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Військові пенсіонери вимагають перерахунку пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі