вівторок, 03 червня 2008 15:28

Відкрили центр для одиноких матерів із дітьми

Перший обласний соціальний центр для одиноких матерів із дітьми відкрили  в Козятині на вул. Пролетарській, 91. У закладі є житлові кімнати, ігрова, кухня, їдальня. Центр надає тимчасовий притулок вагітним та матерям, які потрапили у складну життєву ситуацію.

За статистикою, однією з найпоширеніших причин відмов матерів від новонароджених є відсутність житла чи побутові проблеми.

— Створивши центр допомоги матерям, ми плануємо скоротити кількість малюків, яких залишають у дитбудинках, — каже на відкритті директор центру Валентина Живчик. Раніше вона була заступником міського голови Козятина й начальником управління праці та соцзахисту.

До закладу можуть звернутися вагітні починаючи з сьомого місяця та матері з дітьми до 18 місяців. У понеділок тут  прийняли трьох породілей.

— У центрі жінки здобудуть нову професію, яка допоможе їм у майбутньому працювати на дому, — додає Живчик. — Намагатимемося повернути їх до нормального життя.

На створення центру та ремонт приміщення виділили 830 тис. грн із держбюджету. У закладі можуть надати притулок десятьом молодим матерям. Їх обслуговуватимуть 15 працівників. Зокрема психологи й медики. Жінок на проживання направлятимуть соціальні служби.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили центр для одиноких матерів із дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі