четвер, 22 січня 2009 19:10

Від дитячого кашелю допомагають лушпиння картоплі та часник

84-річна Марія Остапчук із Тростянця  радить лікувати застуду й кашель лушпинням картоплі та часником. Цей метод підходить і дітям. Процедуру краще робити на ніч.

— Мене так ще мама лічили, коли я була мала, — каже Марія Кузьмівна.

Лушпиння картоплі відварити, воду злити й дати трохи остигнути. Покласти ноги в лушпиння й парити 15–20 хв. Потім натерти ступні розтертим часником, одягнути теплі шкарпетки, вкутатися й заснути.

— Часником можна і груди розтирати, — говорить Остапчук. — Тоже добре вигріває.

Завідувач педіатричного відділення поліклініки N1 міста Вінниці Тамара Журавель, 54 роки, каже, що користуватися цим методом можна, але зловживати ним не варто.

— Це відволікаючий метод, коли швидко потрібно зреагувати на недугу, — розповідає лікарка. — Застосовувати його можна, якщо у дитини немає температури. Під час пропарювання на кінцівках розширюються судини і мокротиння краще відходить із дихальних шляхів. Але часто теплові процедури робити не слід. У дорослому віці це може призвести до варикозного розширення вен на ногах.

Зараз ви читаєте новину «Від дитячого кашелю допомагають лушпиння картоплі та часник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі