субота, 06 жовтня 2007 07:09

"Весілля Фігаро" стало найдорожчою постановкою Вінницького театру

  Директор Вінницького музично-драматичного театру Володимир Лозовський
Директор Вінницького музично-драматичного театру Володимир Лозовський

Вінницький драмтеатр імені Садовського відкрив сезон прем"єрою "Весілля Фігаро" — найдорожчою з усіх вистав, будь-коли поставлених трупою.

До кінця року глядачі побачать прем"єри "Наталка Полтавка" та "Осіння мелодія", каже 52-річний директор театру Володимир Лозовський.

— Костюми та декорації "Весілля Фігаро" обійшлися більш ніж у 20 тисяч гривень. Лише костюм Графа коштував 5 тисяч гривень. А у виставі задіяні чи не всі актори. Всіх потрібно одягнути за модою того часу, — додає він.

Виставу показували тричі, і щоразу був аншлаг. Останній касовий збір — 4 тисячі гривень. Публіка серйозна, на прем"єру прийшли і губернатор, і мер.

Сподіваємося, швидко повернемо витрати.

Що нового запропонуєте в інших прем"єрах?

— "Осіння мелодія" — це драма вінницького режисера Віталія Селезньова, який сам її і ставитиме. "Наталка Полтавка" буде у класичному варіанті.

Хто в основному ходить до театру?

— Дорослий глядач нині не ходить на вистави організовано. Тому маємо великі сподівання на школярів, студентів.

Як можна стати актором театру?

— Ми набираємо акторів із театрального відділення Вінницького училища культури. Дуже задоволені ними. Актори з київських навчальних закладів хочуть залишитися у столиці.

Чи знімаються вінницькі актори в кіно?

— Наш актор та режисер Валерій Шалига в Києві знімається в серіалі "Повернення Мухтара". Сам знімає кілька фільмів і наших запрошує на роботу. Буває, за кілька хвилин роботи в Києві вони отримують більше, ніж тут за місяць. Я не проти. Це реклама театру.

Ваша сім"я також працює в театрі?

— Дружина і дочки не мають відношення до театру. 25-річна Світлана вчиться на історика у Вінницькому педуніверситеті. 20-річна Олена хоч і має непогані задатки, в театр вирішила не йти. Навчається у податковій академії у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Весілля Фігаро" стало найдорожчою постановкою Вінницького театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі