четвер, 22 травня 2008 20:30

Верблюд Карім п"є раз на місяць

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Працівник зоопарку ”Віноблагролісу” Володимир Клепко катається на верблюді Карімі. Тварина розуміє, коли до неї звертаються, і виконує вказівки. На відвідувачів не плює
Працівник зоопарку ”Віноблагролісу” Володимир Клепко катається на верблюді Карімі. Тварина розуміє, коли до неї звертаються, і виконує вказівки. На відвідувачів не плює

Місяць тому у Вінницькому зоопарку підприємства "Віноблагроліс" з"явився верблюд Карім. Його привезли із Харківського зоопарку.

— Він любить овочі, фрукти, даємо траву, — розповідає зоотехнік 34-річна Надія Сук.— Спокійний, на відвідувачів не плює. В пустелі вони харчуються переважно колючками, а тут призвичаївся до іншої їжі. Воду даємо раз на місяць.

Горбів на спині тварини майже не видно. Працівники зоопарку кажуть, це через акліматизацію. Більші горби наростуть за кілька місяців. Верблюдові 6 років.

— Карім любить, щоб його чесали, — гладить його по морді 60-річний Василь Клепко. Він годує тварин. — У нього якраз шерсть линяє перед літом, клочками все лізе.

Верблюд не відривається від корита з кормом. Там покришені яблука та буряки. Тварина гризе все по черзі. Чоловік тримає верблюда за упряж та сідає між горбів.

— Карім, поїхали! — кричить.

Тварина відходить від корита. Йде кілька кроків уперед. Потім зупиняється.

— Він дуже розумний, всьо понімає, — додає Клепко. — Як до нього звертаєшся — зразу повертає голову.

Найбільше Каріма полюбили діти. Пригощають кормом, що продають при вході, — нарізаними овочами, буряками, яблуками.

— Боюся йти до верблюда і дітей не пускаю,— каже Юлія Клєшко, 28 років. — Якось мене в Київському зоопарку обплював верблюд. Вони ніби спокійні, але коли їм щось не нравиться, зразу плюються. Потім від слини неможливо відмитися. Вона дуже слизька.

Тиждень тому працівники зоопарку знайшли в лісі маленьке лосенятко. Малюка покинула мама. Йому кілька тижнів від народження. Клички ще не дали.

Нині у зоопарку понад 80 видів тварин і птахів. Переважно з нашої місцевості.

Проїхати до зоопарку "Віноблагролісу" можна від зупинки Водоканал тролейбусами N9, 6, 3. Далі по вул. Київській іти за дороговказами. Телефон — 53 93 89. Квитки для дорослих коштують 5 грн, для дітей — 3. Діти дошкільного віку проходять безкоштовно. Корм для годівлі тварин можна купити при вході за 1 грн.

Зараз ви читаєте новину «Верблюд Карім п"є раз на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі