четвер, 16 вересня 2010 17:56

Вантажівка збила 10 корів

13 вересня поблизу села Привітне Мурованокуриловецького району вантажівка збила 10 корів із череди, яка належить фермерському господарству.

— Якраз пастухи мали переганяти череду через дорогу на пасовисько, — каже 50-річний Андрій Река, бухгалтер фермерського господарства "Вищеольчедаївське". — Корови ще були на обочині. Водій вирішив об"їхати їх по зустрічній смузі. Коли він об"їжджав, одна вийшла на дорогу, і водій почав тормозити. По мокрій дорозі машину знесло убік. І він впав на ті корови, які паслися на узбіччі.

Одна худоба залишилася під вантажівкою. Пролежала там три дні, доки розвантажили і підняли машину. Авто перевозило дошки. Трьох тварин одразу здали на м"ясо. Сімох планували лікувати, але через кілька днів теж здали на комбінат.

— Втрати величезні, бо в нас були молоді дійні корови. Така зараз на базарі коштує 6–8 тисяч гривень. А на м"ясокомбінаті за них дали лише 2,5 тисячі, — продовжує Река.

Вінничанин Андрій Зозулька місяць тому збив корову неподалік села Дашківці Літинського району. За збитки господарям заплатив 8 тис. грн.

— Їхали з дружиною і дітьми до Хмельницького. Перед машиною вискочила корова, я не встиг затормозити і врізався прямо в бік тварини. В суді мене визнали винним, хоча знаків про перегін худоби ніде не було.

— Пастухи часто порушують правила перегону худоби. Вони повинні гнати стадо по обочині. Або якщо узбіччя невелике, то займати лише одну полосу дороги, — пояснює 29-річний Володимир Левко з обласного управління сільського господарства. — Там, де проводиться перегін худоби, повинні бути встановлені знаки "Тварини на дорозі". Якщо корів переганяли в неустановленому місці, то за травми відповідає пастух.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка збила 10 корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі