Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 18:04

Вантажівка затопила міст

— Якщо міст не врятуємо, 60 людей із Новомиколаївки залишаться відірвані від цивілізації, — каже 50-річний Віталій Яремко із села Воробіївка Немирівського району. 23 січня близько 16.00 КамАЗ, навантажений лісоматеріалами, пошкодив понтонний міст, який сполучав два села.

— Міст складається з двох частин. Права повністю затоплена, ліва занурилася наполовину. Рух перенаправили через село Стрільчинці, що за 4 кілометри. Водій вантажівки втік, його розшукують, — повідомляє Олександр Кузь з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Понтонний міст збудували через річку Південний Буг 1990 року.

— Село Новомиколаївка на окраїні району. До Немирова приблизно 14 кілометрів польовими дорогами. А напряму через річку — вдвічі ближче, — продовжує Яремко. — Крім того, у Воробіївці є кілька магазинів, люди там скуповувалися. До того як міст збудували, тут ходив пором. Міст щороку намагаються підлатати. Та він усе одно підтоплюється. Якщо зараз його терміново не відновити, то піде під воду. Тримається на 11 понтонних лодках. Пішла під воду одна, потягне й решту.

У селі близько 60 жителів.

— Усі пенсіонери, — додає Віталій Макарович. — На чому вони доберуться до Немирова? А не приведи Господь щось трапиться, як доїде "швидка" чи пожежники?

У Немирівській райдержадміністрації підрахували: на будівництво стаціонарного мосту необхідно щонайменше 2 млн грн.

— Торік на ремонт виділили 8,5 тисячі гривень. Але той метал, на якому тримається міст, уже непридатний. Постійно протікає, — каже Віталій Білоус, 34 роки, з відділу з питань надзвичайних ситуацій району.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка затопила міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути