пʼятниця, 25 січня 2008 17:05

В Україні дорожчають спеції

Біля прилавка зі спеціями на вінницькому ринку "Привокзальний" зібралося кілька людей. Дивляться на ціни та відходять.

— За тиждень ціна на розвісні спеції зросла утричі, — обурюється 44-річна Людмила Слободянюк. — Тиждень тому за 100 грамів чорного перцю просили три гривні тридцять копійок, а тепер хочуть аж десять. Це виходить, кіло перцю тепер аж 100 гривень.

Останній раз за старою ціною Людмила купувала спеції перед Новим роком. Зауважує, що куркума, барбарис, гірчиця теж подорожчала на 1–1,5 грн.

— Та що, не бачте, ціни на все зросли, — лунає голос із черги молодої жінки. — Вони ж нам зарплати підняли, а вам пенсії, тепер повертайте в бюджет гроші.

Продавці пояснюють це тим, що у В"єтнамі та Індії, звідки імпортують спеції, була засуха.

— Ми теж були в шоці, коли поїхали по нову партію товару, — розповідає продавчиня Тетяна Кучеренко. — Закупівельна ціна на червоний, білий та духмяний перець зросла на 20 відсотків, а на чорний аж утричі. Його урожай був найменшим.

У супермаркетах розфасований перець продають за старою ціною. Менеджери запевняють: це залишки. Ціну будуть підвищувати.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дорожчають спеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі