середа, 01 жовтня 2008 19:54

В антитерористичних навчаннях брали участь 280 чоловік

Вранці 25 вересня на території Козятинського залізничного вокзалу група антитерористичного центру Служби безпеки України у Вінницькій області проводила планове навчання. Правоохоронці інсценізували захоплення терористами у заручники працівників вокзалу. Учасники операції та місцеві жителі, які стали випадковими свідками, не здогадувалися, що це навчання.

Чотири зловмисники вимагали реєстрації організації "Слуги вірності" та звільнення двох спільників, яких затримали у Вінниці. Переговори з терористами проводила група співробітників Служби безпеки.

— Ми хотіли зареєструвати особливу організацію "Слуги вірності", яка боролася би з несправедливою владою, — казав лідер терористів Аслан. — Нам відмовили, ще й захопили двох наших друзів і тримають у Вінниці. Ми ведемо інформаційну війну через Інтернет, а тепер змушені діяти поза законом. Вимагаємо звільнення наших спільників і транспорт. Інакше загинуть не лише ці троє заручників — злетить у повітря все місто. Воно заміноване.

На територію вокзалу прибули працівники спецпідрозділів "Альфа", "Сокіл", "Беркут", районного та лінійного відділів міліції, СБУ, МНС, "швидка". За кілька годин приїхав автобус, який вимагали терористи.

Під час виїзду транспорту спецназівці кинули шумову гранату, захопили терористів і автобус. Операція тривала лічені хвилини.

— Навчання було раптовим, ніхто про нього заздалегідь не знав, — говорить помічник начальника управління полковник Юрій Пасік. — Але операція з перевірки удосконалення антитерористичної діяльності в державі пройшла успішно.

У навчаннях брали участь 280 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «В антитерористичних навчаннях брали участь 280 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі