четвер, 24 січня 2008 18:29

Юрій Гуреїв помер перед інтерв"ю

До Хмельницької облдержтелерадіокомпанії "Поділля-центр" 15 січня на інтерв"ю прийшов керівник народного ансамблю танцю "Подолянчик" 72-річний Юрій Гуреїв. Роздягнувся, сів біля комп"ютера й відразу поскаржився на біль у грудях. Попросив води. Потім став хрипіти, упав зі стільця. Працівники викликали "швидку". Лікарі констатували смерть. Кажуть, у чоловіка обірвався тромб і стався інсульт.

Юрій Гуреїв мав дружину Жанну, сина, доньку, онука та онуку.

— Бачив діда напередодні під час репетиції. Виглядав бадьоро, життєрадісно, як завжди, — розповідає онук хореографа 16-річний Тарас. — Про трагедію я дізнався одним із останніх і від чужих людей. Напевно, рідні боялися розказувати. В дідуся я перший онук. Ми з ним були близькі. На дачі в селі Самчинці Старокостянтинівського району він мене за два тижні навчив плавати. Мені тоді було 9 років.

Юрій Гуреїв народився у Єнакієвському районі Донецької обл.  1941-го під час бомбардування на шахті загинув його батько. Мати померла від хвороби 1961 року.

Гуреїв навчався в Кам"янець-Подільському педінституті. Керував танцювальним ансамблем. 1964-го його запросили на роботу до Хмельницького будинку піонерів. Тут чоловік заснував ансамбль "Подолянчик". Відтоді був його керівником.

Юрій Іванович відомий розробками танцювальних костюмів. Мав звання заслуженого учителя України.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Гуреїв помер перед інтерв"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі