пʼятниця, 01 червня 2007 07:07

Юрій Андрухович презентує фестиваль "Верета"

Презентація першого фестивалю сучасної культури "Верета" відбудеться в суботу, 2 червня, о 18.00, у Будинку офіцерів Вінниці. Сам фестиваль запланований у місті на кінець вересня.

Назва "Верета" означає на говірці різнокольорову доріжку. Строката програма фесту поєднує виступи музикантів, письменників, роботи фотографів.

— Вінниці бракує фестивалю сучасної культури міста, — каже організатор Світлана Доляк, 21 рік. — У нас немає жодного клубу, де музиканти виступали б із власною музикою, а літературні вечори проходять у підвалах, і про них ніхто не знає.

На презентації письменник Юрій Андрухович представить нову книгу "Таємниця". Літературознавець Олександр Бойченко буде знайомити із журналом "Потяг 76". Вінницька група "Очеретяний кіт" виконуватиме свої пісні з альбому "Мандрівка в Косаківку".

Восени фестиваль триватиме два дні. Організатори хочуть зібрати знаних в Україні письменників та музикантів. Має приїхати лідер групи "ВВ" Олег Скрипка.

— Треба, щоб фестиваль став відомим в Україні, як карпатські "Шешори", — пояснює 30-річний Володимир Войчишин з "Очеретяного кота".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Андрухович презентує фестиваль "Верета"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі