пʼятниця, 04 квітня 2008 18:03

Юридичну консультацію відкрили у Літинській колонії

У лютому "ГПУ" писала про скандал у Літинській виправній колонії N123. Повідомляли, що в"язні оголосили голодування. Начальник цього закладу Леонід Лабай інформації не підтвердив.

До колонії з перевіркою приїхала вінницька правозахисна група та омбудсмени із Києва. Через три дні після від"їзду комісії помер ув"язнений Ігор Романенко. Правозахисники стверджували: його смерть спричинена побоями працівників виправного закладу.

Минулого тижня "Міжнародний комітет захисту прав людини" в Літинській колонії відкрив юридичну консультацію. У ній надаватимуть допомогу в"язням та працівникам виправного закладу.

— Сюди зможуть звертатися ув"язнені з будь-якими питаннями, — пояснює представник комітету Сергій Танасков. — Такі юридичні консультації працюють у виправних закладах Львова та Києва. До того ж у столиці є спеціальний реабілітаційний центр для тих, хто відбував покарання. Там в"язні проходитимуть адаптацію до життя.

Зараз ви читаєте новину «Юридичну консультацію відкрили у Літинській колонії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі