четвер, 10 липня 2008 16:55

Юлія Тимошенко хоче зробити доступними державні кредити на житло

7 липня Юлія Тимошенко, 47 років, підбила підсумки роботи за півроку свого прем"єрства.

— Коли ми тільки розпочинали наш проект "Український прорив", багато опонентів не вірили в його успіх, — зазначає Тимошенко. — І ось, порівняно з минулим роком, за півроку Україна в 4 рази більше отримала інвестицій. Ми приборкали інфляцію.

Прем"єр-міністр порівнює Україну за зростанням рівня внутрішнього валового продукту з країнами Європи.

— Україна дуже добре виглядає порівняно зі своїми європейськими сусідами, — каже Тимошенко. — Наприклад, порівняно з Польщею ми маємо однаковий темп зростання ВВП — на 6,4 відсотка, Чехія має менше.

За півроку до Держбюджету надійшло додаткових 33 млрд грн.

— Триває акція "Контрабанда — стоп", — пояснює прем"єрка. — Національній митній службі вдалося поповнити казну на 20 мільярдів гривень, а податковій — на 13.

Тимошенко заявляє, що цьогорічний бюджет України розподілять чітко та збалансовано.

— Значна частина піде на зростання економіки, збільшаться видатки, — запевняє вона. — Підтримаємо програми по місцевих бюджетах. Як приклад, залучимо додатково 24,3 мільярда гривень на утримання, будівництво, реконструкцію автомобільних доріг. Це означає, що комунальні дороги отримають удвічі більший фінансовий ресурс, ніж сьогодні.

Уряд розробляє програму довгострокових кредитів на придбання житла.

— Перш за все відсотки повинні бути доступними. І скористатися ними має не одна тисяча, а десятки тисяч українців, — додає Тимошенко. — Думаємо, що на "Укрсоцбанк" та Ощадбанк виділимо близько 800 мільйонів гривень.

Юлія Володимирівна стурбована масовим виїздом українців на постійне проживання за кордон.

— Нині до 200 тисяч людей хочуть виїхати з України, — веде далі вона. — На мою думку, це пов"язано з цінами. Вони у нас, як і в Європі, а зарплатня та пенсії — значно нижчі. Тому їх необхідно збільшити. От пенсії до кінця року збираємося підняти в півтора разу.

У планах Тимошенко та її команди є низка соціальних розробок.

— На допомогу одиноким матерям і матерям-героїням виділяємо додаткових 24 мільярди гривень, — каже прем"єрка. — Не слід забувати про інвалідів. Ці люди потребують обов"язкового лікування та протезування. Тому пропонуємо внести зміни до бюджету на їхню користь.

За словами Юлії Тимошенко, цього року в аграрний сектор вкладуть на 40% більше коштів, ніж торік. Особливу увагу уряд приділятиме розвитку тваринництва.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко хоче зробити доступними державні кредити на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі