четвер, 31 липня 2008 20:01

Юлія Присяжнюк пече короваї на замовлення

Калинівчанка 24-річна Юлія Присяжнюк працює в одному зі супермаркетів обласного центру кондитером. У вільний час випічку готує на індивідуальні замовлення. Працює позмінно — тиждень через тиждень. Коли замовлення припадає на вихідні, пече вдома. Якщо в робочий час — на кухні супермаркету. Удома жінка випікає сама. На роботі їй допомагають колеги.

— Найбільше замовляють великі й малі калачики на поминки, — каже вона. — А ще — булочки на гамбургери та весільні короваї.

Ціна виробу залежить од ваги та оздоблення.

— Коли приходить клієнт, ми складаємо калькуляцію, кажемо приблизну вартість і просимо завдаток — 10–20 гривень, — пояснює Присяжнюк. — Якщо замовляють на два кіло, то перший кілограм ми рахуємо по 18 гривень, а другий по 15. Це тому, що узор на два короваї іде один. Малі калачики у нас коштують 1,50 гривні. Замовляють їх по 30–60 штук. Великі — по 4 гривні. Булочки на гамбургери коштують 90 копійок. Їх теж замовляють значними партіями — по 20–120 штук.

Борошно та все потрібне жінка купує у постачальників, які привозять продукти в її супермаркет. Виходить дешевше, ніж на базарі. За день може використати до 50 яєць, мішок цукру та кілька мішків борошна.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Присяжнюк пече короваї на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі