Калинівчанка 24-річна Юлія Присяжнюк працює в одному зі супермаркетів обласного центру кондитером. У вільний час випічку готує на індивідуальні замовлення. Працює позмінно — тиждень через тиждень. Коли замовлення припадає на вихідні, пече вдома. Якщо в робочий час — на кухні супермаркету. Удома жінка випікає сама. На роботі їй допомагають колеги.
— Найбільше замовляють великі й малі калачики на поминки, — каже вона. — А ще — булочки на гамбургери та весільні короваї.
Ціна виробу залежить од ваги та оздоблення.
— Коли приходить клієнт, ми складаємо калькуляцію, кажемо приблизну вартість і просимо завдаток — 10–20 гривень, — пояснює Присяжнюк. — Якщо замовляють на два кіло, то перший кілограм ми рахуємо по 18 гривень, а другий по 15. Це тому, що узор на два короваї іде один. Малі калачики у нас коштують 1,50 гривні. Замовляють їх по 30–60 штук. Великі — по 4 гривні. Булочки на гамбургери коштують 90 копійок. Їх теж замовляють значними партіями — по 20–120 штук.
Борошно та все потрібне жінка купує у постачальників, які привозять продукти в її супермаркет. Виходить дешевше, ніж на базарі. За день може використати до 50 яєць, мішок цукру та кілька мішків борошна.
Коментарі