середа, 29 грудня 2010 15:59

Учителям не платитимуть за час карантину

— Нам кажуть, що ми не виконуємо свою роботу, тому нема за що платити, — каже Алла, вчителька української мови з Вінниці. Прізвища просить не називати. — Доки дітей нема, ми все рівно ходимо на роботу, пишемо плани. Нам пропонували готувати уроки і відправляти їх із домашнім завданням по інтернету. За це дали би третину зарплати. Але в нашому класі в більшості учнів не те що інтернету, а й комп'ютера нема.

На Вінниччині карантин почався 13 грудня. До школи учням йти 10 січня.

— Така ситуація є лише по Вінниці. За законом, якщо вчителів відправили на вимушені канікули, їм би мали заплатити дві третіх зарплати, — пояснює Андрій Лисак, 41 рік, з обласного управління освіти. — Але місцеве управління освіти й профспілкова організація пішли на поступки, щоб виплатити зарплату повністю. Вчителі писали заяву і щодня ходили на роботу. Під час карантину вони займались електронною розробкою уроків із дидактичним матеріалом, тестуванням і виставляли їх на сайт школи чи управління. А педагоги, які не писали заяви на розробку електронних уроків, отримають дві третіх зарплати.

В області на карантин закрили 103 навчальні заклади. Найбільше у Вінниці — 41 школу і два позашкільні заклади.

Зараз ви читаєте новину «Учителям не платитимуть за час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі