четвер, 03 липня 2008 20:16

У Вінниці збудують міст

До кінця 2011 року у Вінниці через річку Південний Буг прокладуть новий міст. Він з"єднуватиме два мікрорайони — Київський та П"ятничани. Міст збудують від вул. Гонти до вул. Івана Богуна.

За попередніми підрахунками, будівництво обійдеться в більш ніж 450 млн грн. Мерія шукає інвесторів. Самотужки змогла виділити 180 тис. грн на проект будівництва та технічне забезпечення.

До завершення робіт облаштують та розширять дороги вулицями Гонти та Івана Богуна. На це виділили 150 тис. грн.

Нині у Вінниці через Південний Буг є три мости: Київський, Центральний та Староміський.

— У Вінниці не вистачає мостів, — говорить мер 30-річний Володимир Гройсман. — Найбільше навантаження йде на Центральний. По ньому їдуть трамваї. Будівництво нового моста розвантажить наплив транспорту.

Рік тому Центральний міст ремонтували. Незабаром планують відремонтувати міст на вул. Київській та Староміський міст.

— Це класно, що зроблять ще один міст, — говорить водій таксі Андрій Коваль, 35 років. — У час пік проїхати через річку неможливо. Доводиться стояти у пробках по півгодини, а то й більше. Як на мене, то треба було б збудувати ще один міст поряд із Центральним, бо той старий. Чув, архітектори його періодично ремонтують, але існує загроза, що він завалиться.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці збудують міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі