пʼятниця, 14 грудня 2007 17:35

У Вінниці конфіскували дев"ять тонн контрабандного м"яса з Бразилії

10 грудня підприємець із Вінниці Віктор Янчишин, 43 роки, намагався здати до продуктового магазину райцентру Ямпіль яловичі язики. Документів на товар не мав. За кілограм просив лише до 15 грн. Магазини зазвичай купують таке м"ясо по 22 грн/кг.

— Працівники магазину попросили надати хоча б довідки, що товар якісний, — пояснює начальник ветеринарної міліції Павло Дармограй. — Він їх не мав, а став замилювати очі, що з товаром усе нормально.

Того ж дня працівники ветеринарної міліції затримали "мерседес" Янчишина із трьома тоннами яловичих язиків неподалік села Петрашівка Ямпільського району. Загальна вартість вантажу склала майже 50 тис. грн. Документів на нього водій не мав. Під час слідства встановили, що м"ясо привезли із Бразилії.

— Нині у Бразилії епідемія ящура, — пояснює Павло Дармограй. — Тому ввіз м"ясної продукції з цієї країни заборонений.

Підприємця оштрафують на 3 тис. грн.

Після цього випадку почали перевіряти м"ясо, яке з гуртових складів потрапляє до магазинів.

11 грудня біля одного зі складів Могилів-Подільського району затримали автомобіль із шістьма тоннами контрабандних яловичих язиків. Його водій також не мав документів на продукцію. Її утилізують.

Результати аналізів на вірус ящура будуть за кілька днів.

Ящур — інфекційна хвороба, що вражає парнокопитих тварин. Люди можуть заразитися через молоко та продукти його переробки, рідше — через м"ясо.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці конфіскували дев"ять тонн контрабандного м"яса з Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі