середа, 16 липня 2008 16:18

У селі Кидрасівка через 12 років відкрили дитячий садок

Із понеділка 16 дітей села Кидрасівка Бершадського району на Вінниччині почали ходити до дитячого садка. Приміщення обладнали у двох класах сільської школи. Вихід на вулицю окремо від шкільного. Подвір"я не обгороджене, але поблизу закладу встановили кілька гойдалок.

— Добре, що хоч онуки в цей садочок походять, — кладе руки на груди 42-річна Валентина Костюк. — Бо я свою доньку із двох років на роботу з собою водила, доки в перший клас не оформила. Я тоді поштаркою працювала, і Юля за мною всюди хвостиком бігала.

Валентина обіймає вищу за себе 15-річну доньку Юлію.

— Як дитячий садок закрили 1996 року, так всі дітей по бабушках порозпихували, — каже 48-річна Людмила Бурлака. — Я теж із внучкою сиділа. У дитсадку хоч чогось навчать, підготують перед школою. А я що можу?

Дитсадок у селі Кидрасівка Бершадського району відновили за кошти обласного бюджету. Відкривати заклад приїхав голова облради 56-річний Григорій Заболотний, він звідси родом.

— Може, комусь видасться, що недоцільно виділяти 145 тисяч гривень на дитячий садочок для 16 дітей, але ми вважаємо це правильним, — говорить Заболотний. Чоловіка обступили односельці. — У кожному малому селі має бути налагоджена соціальна сфера, щоб люди могли нормально жити й не тікали в міста.

Начальники обласних управлінь освіти та охорони здоров"я стоять осторонь. Селяни не знають їх в обличчя, тому не підходять із запитаннями.

— Торік ми відновили 31 дитячий садочок в області, — розповідає начальник обласного управління освіти Ігор Івасюк, 40 років. — Цьогоріч плануємо відновити 21. Це найвищі показники по Україні. Нині в нас працюють понад 700 дитячих садків. Вони є майже в кожному селі. Щоправда, за радянських часів їх було вдвічі більше.

Стрічку перед входом до дитсадка перерізали, діти забігають першими. За ними заходить обласне керівництво, потім селяни.

— Тут і підлога з підігрівом, і каналізацію зробили, — каже Заболотний. — Як я був малим, не любив дитсадок, тікав із нього. А до такого ходив би ! Цього року ми перевиконали обласний бюджет на 6 мільйонів гривень. Ці кошти використають на соціальні потреби.

Зараз ви читаєте новину «У селі Кидрасівка через 12 років відкрили дитячий садок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі