четвер, 12 травня 2011 17:46

"У селі 30 з гаком пацанів і восьмеро дівчат"

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Микола Діденко, Вадим Охримчук, Ігор Мостіпан (зліва направо) танцюють у клубі села Павлівка Іллінецького району. Юнаки часто ходять на танці у сусіднє село Слобідка. Кажуть, там більше дівчат
Микола Діденко, Вадим Охримчук, Ігор Мостіпан (зліва направо) танцюють у клубі села Павлівка Іллінецького району. Юнаки часто ходять на танці у сусіднє село Слобідка. Кажуть, там більше дівчат

У суботу близько 22.00 біля клубу села Павлівка Іллінецького району збираються близько 50 людей. З відчинених дверей голосно лунає пісня "Білі троянди" гурту "ТіК". Світло вимкнене. Всередині пусто. Зо два десятки хлопців стоять при вході з пляшками пива та цигарками.

— Сьогодні багато народу з'їхалося. А так в нашому селі десь 30 з гаком пацанів. Дівчат усього восьмеро. Сьогодні всі прийшли, — каже Іван Бондар, 16 років. Навчається в 11-му класі Іллінецької школи-гімназії №2.

— Село називається "голубая устріца", — сміється 17-річний Роман Савчук. Він — студент Іллінецького аграрного коледжу.

— Ми часто ходимо на Румунію. Це так називаємо сусіднє село Слобідка. Це ше наші батьки придумали. А вони на нас кажуть шлеки, — розповідає Ігор Мостіпан, 17 років. Він також студент коледжу. — Туда єрунда йти. Минут 20. Там наоборот дівчат більше.

Клуб у Павлівці працює у п'ятницю та суботу. Вхід на дискотеку безкоштовний.

— Барабаниха хотіла брати з нас по два рубля. Але ми тоді дружно вийшли. Більше не просила. Їй тільки дай два рубля, завтра три захоче. Колонки в залі риплять, поганий звук. Ніхто не хоче там танцювати, — говорять хлопці.

За 30 м від клубу — бар. Напроти нього на довгій дерев'яній жердині сидять хлопці років 17. Лузають насіння собі під ноги. Дехто п'є пиво та заїдає чипсами.

— Я не знаю, шо цікавить цю молодь, — каже завклубу Наталія Семенова. Сидить за столом. — Може, якби не було того кабака, то відразу йшли б танцювати. Діти змінилися. Я завклуб дев'ять років. Ше такого не бачила. Раньше був повний клуб. Усі танцювали. А останні років два оце таке.

43-річний Олександр Олійник вибирає музику на нетбуці. Він — майор міліції у відставці. Приїхав зі столиці. Родом із Павлівки.

— Я був у цьому клубі художнім керівником до 1992-го. Потім виїхав у Київ. У мене був повний клуб. Танцювали навіть на вулиці, — говорить.

Всередину заходить десяток підлітків. Починають демонстративно танцювати під наглядом завклубу.

— Тільки-шо виходила Барабаниха, — кажуть хлопці на вулиці. — Каже: ви знаєте, хто приїхав? Кореспондент! Завтра всьо в газеті буде. Поховайте пиво. В Санька сігарєту з рук вибила, почала тушити.

"Зараз мами одних дівчаток у садок водять"

— У мене двоє синів — Вітя та Андрій, 27 і 25 років, — каже Любов Герасимчук із Павлівки. — У нас тут багато сімей, де по двоє синів. 20–30 літ тому було таке, що більше народжувалися хлопчики. А останні кілька років, навпаки. Зараз молоді мами одних дівчаток у садок водять.

— Наші хлопці одружуються з дівчатами з Іллінців і ближніх сіл — Троща, Слобідка, Якубівка, Лугова. Я родом з Іллінців, — продовжує 50-річна Любов Володимирівна. — Чоловік Льоня мене найшов на танцях у цукровому заводі. Мої сини теж у райцентрі дівчат найшли. Хлопці рідко обращають вніманіє на дівчат зі свого села. Шукають чужих.

 

Зараз ви читаєте новину «"У селі 30 з гаком пацанів і восьмеро дівчат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі