Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2007 07:05

У німецькому гіпермаркеті "Метро" працюватимуть 300 вінничан

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Біґборд із рекламою ”Метро” на площі Перемоги у Вінниці. Такі ж встановлені практично на всіх людних перехрестях обласного центру. Коли гіпермаркет запрацює, до нього можна буде потрапити лише маючи ”картку покупця”. Їх видаватимуть підприємцям або давати
Біґборд із рекламою ”Метро” на площі Перемоги у Вінниці. Такі ж встановлені практично на всіх людних перехрестях обласного центру. Коли гіпермаркет запрацює, до нього можна буде потрапити лише маючи ”картку покупця”. Їх видаватимуть підприємцям або давати

У Вінниці в липні відкриють центр оптової торгівлі німецької компанії "Метро". Його будівлю біля Західного вокзалу на Барському шосе мають завершити за місяць. Офіс компанії нині займає п"ять кімнат "Магі-Центру".

Керівник вінницького представництва через прес-секретаря повідомляє, що відмовляється розмовляти із "ГПУ". Радить шукачам роботи знайомитися з вакансіями на сайті компанії.

На інтернет-сторінці "Метро" пропонують вислати резюме електронним листом. Я відправляю свої дані. Представляюся колишнім продавцем-консультантом. Через півгодини мені на мобільний телефонує дівчина. Запрошує прийти зранку на співбесіду.

О 9.30 стою в довгому офісному коридорі "МагіЦентру". Охоронець веде мене в кабінет. Розповідає, що я сьогодні перша, щодня в них буває до 20 претендентів на роботу.

У просторій кімнаті за комп"ютером працює дівчина. У кутку сперечаються про холодильні камери двоє чоловіків. Мене зустрічає хлопець років тридцяти в світлій сорочці. Сергій представляється заступником директора.

— Яке ваше прізвище? — питає, перебираючи папери. — А ви анкету заповнювали?

Відповідаю, що відправляла резюме.

— Щось такого в мене немає. Та буває, ви не переживайте. У нас компанія серйозна. Правда, інколи бувають маленькі неточності. Ким ви бажаєте працювати?

"Метро" набирає людей із 20 спеціальностей. На роботу візьмуть понад 300 осіб. Я відповідаю, що, очевидно, мені підійде посада продавця-касира.

— Ми якраз в червні набираємо групу на місячне стажування в Київ. Проїзд, проживання та навчання за наш кошт. Поїдете?

— Чула, треба людей в торговий зал. Я працювала в магазині консультантом, — кажу.

— Є така вакансія. Тоді на стажування їхати не треба. До відкриття вам пояснять принципи роботи, пройдете курси керування складськими транспортерами, якими розвозять товар.

— Зарплатня касира та працівника залу різна?

Сергій просить дівчину за комп"ютером відкрити файл на комп"ютері.

— Касир — 1050 гривень, працівник залу — 973 без відрахувань. Якщо проявите себе в роботі, є перспектива підвищення до адміністратора.

— Які вимоги?

За рахунок фірми працівників годуватимуть обідами

— Працювати позмінно по вісім годин. Два вихідних. Якщо в касира недостача, він виплачує її зі своєї кишені. Йде в "плюс" — віддає компанії. Якщо на працівника залу, ви ж уже торгували, то вам підійде промислова зона. Там найлегше. Це ж не харчі, за якими треба слідкувати, щоб не зіпсувалися.

Сергій пропонує підписати контракт. Співбесіда тривала трохи більше як 5 хв. Про вік, освіту, сімейний стан мене не питали. Резюме Сергій не знайшов.

— Треба ще подумати, — відповідаю.

Під дверима кабінету чекає інша претендентка.

Наступного дня мені знову телефонують із "Метро". Питають, що я вирішила. Я запитую про вакансії.

— Набрали практично всіх. Але, буває, відмовляються. Беремо в резерв. Усіх треба зібрати до 25 червня, — каже секретар.

У березні 90 вінничан уже почали працювати в "Метро". У містах області вони пропонували приватним підприємцям оформити картки клієнтів гіпермаркету "Метро".

Кілька місяців виписувала картки клієнтів 20-річна Мар"яна. Дівчина каже, що своїм працівникам "Метро" обіцяє оплачувати відпустки та лікарняні. Студентів-заочників відпускатимуть на сесію. Усю суму зарплатні співробітники отримують на руки в банку "Аваль". Зарплатня легальна, або, як кажуть, "біла". У "Метро" працюватиме їдальня, в якій за рахунок фірми працівників годуватимуть обідами.

У вінницькому супермаркеті мережі "Фуршет" касир отримує від 850 грн на місяць. Остаточна сума залежить від кількості відпрацьованих днів.

— В принципі, зарплатня у мене зараз така, як в інших магазинах. Та я тут звикла, тому навряд чи перейшла би в інший, — каже касир супермаркету "Фуршет" 22-річна Вікторія. — На касира більше не пішла б. Важко. Люди трапляються нервові, робота сидяча.

Як стверджують охоронці вінницьких супермаркетів, людям їхньої спеціальності в "Метро" в перші три місяці стажування пропонують 900 грн на місяць, згодом — 1200 грн.

— Якщо будуть нормальні умови і зарплатня не менше 1300 гривень, спокійно міг би туди перейти, — зізнається 22-річний Роман — охоронець вінницького супермаркету мережі "Сільпо". — Я поки що маю набагато менше.

Вакансії центру оптової торгівлі "Метро" у Вінниці

Робітник торговельного залу. Чоловіки 23–45 років. Освіта середня, середня спеціальна. Досвід роботи в торгівлі, бажано знання роботи з різними групами товарів. Навички роботи з комп"ютером.
Касир. Жінки віком 20–45 років. Освіта середня спеціальна. Досвід роботи в торгівлі від двох років, знання касового апарата, роботи в касовій зоні. Навички роботи з комп"ютером.
Сомельє. Консультує клієнтів щодо асортименту вин. Вік: до 45 років. Освіта: курси або школа сомельє є перевагою. Досвіду роботи — не менш як два роки. Досконале знання французьких, італійських, грузинських, молдовських та українських вин. Навички спілкування на високому рівні. Відмінна російська, українська, бажано англійська мови.
Спеціаліст по роботі з ключовими клієнтами. Сприяє збільшенню долі компанії на ринку. Вивчає потреби клієнтів. Освіта вища. Досвід — від двох років успішної роботи в сфері продажу. Навички переговорів на високому рівні. Посвідчення водія. Англійська — як перевага.
Тел. "Метро" у Вінниці: 8 (0432) 50 90 14. Резюме надсилати за електронною адресою: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «У німецькому гіпермаркеті "Метро" працюватимуть 300 вінничан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути