четвер, 26 червня 2008 19:42

У моду входять нерівні стіни

39-річний вінничанин Андрій Таранов вісім років працював у Іспанії будівельником. Чоловік займався ремонтами й оздобленням квартир. Минулого місяця він повернувся в Україну. Його дружина народила дитину й вирішили, що Андрій деякий час поживе тут і працюватиме на квартирах у вінничан.

— Мене здивувало, що в Україні вирівнюють стіни й досі клеять обої, — каже Андрій, — у Європі від них давно відмовилися. Максимум, що можуть зробити, — одну стіну поклеїти фотообоями. Решту стін покривають водоемульсійними фарбами. Їх там називають пластиковими, бо вони блищать, як пластик.

Ці фарби сохнуть протягом дня, тому іспанці майже щороку міняють колір стін.

— Якщо будинок новий, то, звичайно, стіни й стеля в ньому рівні, — продовжує будівельник. — А от коли ремонт робив у старих будинках, то там дуже дорого рівняти стіни. До того ж доводиться накидати шпаклівку й вона краде метражі. Тому в таких будинках залишають фактурні нерівні стіни, які просто фарбують.

Таранов каже, що пінопластові плінтуси попід стелю теж ніхто не клеїть. Балкони не оббивають пластиковою вагонкою. Їх теж фарбують.

— У нас коли роблять ремонт, то виносять усе з квартири, — сміється Андрій, — а в Іспанії навіть меблі не видвигають. Пофарбували, що дістали, й усе. Спробував запропонувати клієнтам у Вінниці такі ж нерівні стіни, як робив у Іспанії. Поки ніхто не захотів.

Зараз ви читаєте новину «У моду входять нерівні стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі