пʼятниця, 26 жовтня 2007 18:43

У "Камеді-клані" культурно жартуватимуть із матюками

  Олександр Шемет: ”Зараз молодь майже не читає, вона дивиться телевізор”
Олександр Шемет: ”Зараз молодь майже не читає, вона дивиться телевізор”

Вінницькі кавеенщики створили клуб "Камеді-клан" на зразок телепроекту "Камеді Клаб". Уже провели два засідання. Планують виступати на приватних вечірках за гроші. Один із організаторів клубу 49-річний Олександр Шемет каже, що жарти з матюками редагуватимуть.


— Матюки будемо використовувати лише як мистецький прийом — так, як їх вживають Лесь Подерв"янський чи група "Ленінград", — пояснює він. — Хто скаже, мистецтво це чи непристойність?


Як ви ставитеся до жартів "нижче пояса"?

— Жарт — він завжди жарт. Просто якийсь можна розповісти в колі чоловіків, інший — за столом чи на всю країну. Жарт відбувся, якщо з нього сміються. Тому інколи кавеенщикам доводиться опускатися до низького гумору, щоб бути зрозумілими глядачам. А пошлость — це переказування давно віджартованих жартів.


Чи дозволяєте молодим командам КВК подібні жарти?

— Молоді важко пояснити, чому на телебаченні це можна, а на сцені — ні. Адже зараз це всюди. Хоч би взяти "Криве дзеркало". Нехай вони й не говорять слово на три букви, але мають його на увазі. То це теж саме, що сказати. А молоді команди такими жартами зловживають. Так найпростіше. Тему для жарту, який зрозуміють усі, знайти важко. Знайдіть хоч один серіал, який дивиться вся країна, чи книжку, яку читали всі. А, вибачте, устройство попи знають усі. Хоча у Вінницькому КВК є такі команди, які вважають непристойність недоречною. Наприклад політехівська "Суперсімейка".


Олександр Масляков заявив, що жартів "нижче пояса" в КВК не було і не буде.

— Одна справа декларувати, інша — виконувати. Насправді в КВК давно є жарти "нижче пояса". Це велика проблема. Освітній рівень суспільства низький. Якщо глядач — студент, у нього є певний рівень знань, і на їх основі можна жартувати. Студент читає. А читання допомагає розвивати мислення. Тоді легко знаходити паралелі в жартах і в прочитаному. Зараз молодь майже не читає, вона дивиться телевізор.


Ви матюкаєтеся?

— Я ж з нормальними людьми спілкуюся. Можу для забави щось цікаве з творів Леся Подерв"янського процитувати. Можу сказати щось у сварці. Хоча нещодавно сварився в маршрутці, емоції аж хлюпали, але не матюкався.

Зараз ви читаєте новину «У "Камеді-клані" культурно жартуватимуть із матюками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі