середа, 07 листопада 2007 07:03

У Хмільнику тарифи на воду зросли в півтора разу

Міськрада Хмільника на Вінниччині прийняла рішення з 1 грудня підняти тарифи на водопостачання та каналізацію. За холодну воду жителі платитимуть на 1,14 грн, а за водовідведення — на 0,82 грн більше. Для тих, хто не встановив лічильники, тарифи збільшилися удвічі. Нині за куб. м води платитимуть 2,22 грн, за каналізацію — 1,96 грн.

— Ми давно не піднімали тарифів на воду, — пояснює мер Володимир Мельничук. — За останній рік удвічі зросла зарплата, піднялися ціни на газ та електроенергію. 77 процентів городян встановили у квартирах лічильники. Вони використовують води менше норми — у середньому 2–3 кубометри на людину. А затрати на воду значно більші. Тож водоканал несе збитки.

Для порівняння, у Вінниці за кв. м води платять 90 коп. та 62 коп. за водовідведення.

— Вінниця набагато більше місто. За рахунок кількості споживачів збирають необхідну суму, що йде на витрату реагентів для очистки, ремонтні роботи та зарплату, — пояснює Мельничук.

Обласне управління контролю за цінами підняття тарифів вважає виправданим.

Найдешевша вода в Ладижині. Там за холодну воду сплачують 46 коп., а за водовідведення — 42 коп. Поблизу міста є водосховище та електростанція. Найвищі тарифи на воду в Козятині. За холодну доводиться платити 2,78 грн, за водовідведення — 1,92.

— У нас навіть річки нормальної немає, воду беремо зі ставка в районі, — скаржиться працівниця комунального підприємства у Козятині Наталя Байдалюк. — Щоб отримувати чисту воду, мусимо її відстоювати кілька днів. Тарифи на воду підняли ще торік у грудні.

Зараз ви читаєте новину «У Хмільнику тарифи на воду зросли в півтора разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі