вівторок, 20 листопада 2007 07:06

У Хмільнику побудують п"ятизірковий готель

  Проект павільйону ”Будинок рибалки”, де рибалитимуть відпочивальники майбутнього курортного комплексу. Він стоятиме на ставку села Лелітка. За ним видно п’ятизірковий готель ”Мандарин”. Крім номерів, там будуть конференц-зали, великий магазин модного одяг
Проект павільйону ”Будинок рибалки”, де рибалитимуть відпочивальники майбутнього курортного комплексу. Він стоятиме на ставку села Лелітка. За ним видно п’ятизірковий готель ”Мандарин”. Крім номерів, там будуть конференц-зали, великий магазин модного одяг

До 2013 року під Хмільником на Вінниччині побудують п"ятизірковий готель на 130 двомісних та 20 номерів люкс. Він стане частиною великого курортного комплексу, що займе площу 158 гектарів. Тут лікуватимуть серцево-судинні хвороби. Поблизу Хмільника вода насичена газом радоном. Він позитивно впливає на кровоносну систему й обмінні процеси в організмі.

Інвестором будівництва є громадянин Португалії 50-річний Сергій Бондаренко. За кордоном чоловік має фірму, що займається нерухомістю.

— У Хмільнику жили батьки Сергія. Потім виїхали до Канади, а згодом — до Португалії, — розповідає генеральний директор проекту Олександр Човган, 35 років. — Останні кілька років Сергій приїздив лікуватися до санаторію "Поділля". У Португалії, щоб пролікуватися після інфаркту, потрібно заплатити близько 10 тисяч доларів. У Хмільнику за 20 днів беруть від двох тисяч гривень. Йому сподобалося, що процедури дали результат, але не влаштували умови проживання. Казав, за кордоном до цього ставляться по-іншому. Рік тому приїхав з ідеєю будівництва комплексу.

Сергій Бондаренко планує вкласти у проект $184 млн. Землю директор проекту взяв у довгострокову оренду в квітні цьогоріч. Комплекс побудують за містом на закинутих землях сіл Лелітка, Вербівка та Вугли. Зведуть готелі, санаторії, розіб"ють ботанічний сад із рідкісними низькорослими деревами. Відкриють гольф- та кінний клуби.

— У Хмільнику немає де будувати, — розповідає 47-річний Сергій Маташ. — А землі, що беремо для будівництва, нині не обробляються. Колгоспи там порозпадалися, а хороших хазяїв на землю не було.

Курортний комплекс розрахований приймати іноземців.

— До нас і зараз приїздять із-за кордону, але це переважно наші жителі, які колись виїхали, — каже заступник голови Хмільницької райдержадміністрації. — Їм подобаються порівняно низькі ціни на лікування.

Нині у Хмільнику працюють шість санаторіїв. За день перебування із харчуванням курортники платять від 100 до 300 грн. Ціна залежить від умов проживання. Найдорожчі — люксові номери в санаторії Міністерства внутрішніх справ. Цього року його відремонтували, встановили нові меблі.

— Думаю, що путівки в новому комплексі будуть занадто дорогі, тому конкуренції для нас він не створить, — вважає начальник медчастини санаторію "Поділля" Леонід Марчук. — Гадаю, він забере на більш як 10 наших клієнтів. Приїжджі іноземці справді жаліються на сервіс. Вони хочуть, щоб у кожному номері був кондиціонер і хоча б кілька майданчиків для гри у футбол, волейбол.

Приймати перших курортників новий комплекс почне 2013 року. Він розрахований на 500 робочих місць. Лікарі отримуватимуть до 4,5 тис. грн на місяць. Їх буде майже 70. Будівництво розпочнуть наступного року.

Зараз ви читаєте новину «У Хмільнику побудують п"ятизірковий готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі