пʼятниця, 22 червня 2007 07:10

У Чорнобилі Леонідові Хоменку намалювали портрет

  Портрет Хоменка, 1986 рік
Портрет Хоменка, 1986 рік

Позаминулого вівторка прокурора Оратівського району 46-річного Леоніда Хоменка привезли до лікарні з гострою виразкою і внутрішнім крововиливом. Оперували хірурги Вінницької лікарні ім. Пирогова. Під час операції 16 червня в хворого різко впав гемоглобін, організм не справився з кризою й він помер.

Колеги згадують, останнім часом Леонід Пилипович довго дивився з вікна в небо.

— Він стояв біля своїх вазонів, які обожнював, і ніби чогось чекав, — розповідає помічник прокурора Петро Друзь, 40 років.

Здоров"я Хоменка погіршилося після 35-денного перебування на ліквідації чорнобильської аварії. У квартирі стоїть його портрет із датою 16.06 1986 року, який намалював художник Євсєєв. Улітку 1986-го він приїздив до Чорнобиля.

— За два дні до смерті ми розмовляли, — каже голова Оратівського райсуду Вадим Круглик, 43 роки. — Леонід казав, що втомився. Чекає, доки син закінчить академію, тоді спокійно піде на пенсію. Тоді ми частіше могли б рибалити.

Хоменки мешкали в квартирі в центрі Оратова. Дружина Надія працює заступником голови Оратівської райради, син Пилип закінчив ІІІ курс Одеської юракадемії.

Леонід Пилипович родом із Липовецького району. Поховали його на батьківщині дружини в Тульчині.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобилі Леонідові Хоменку намалювали портрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі