понеділок, 10 грудня 2007 18:13

У будинку "Вінноблгазпалива" вибухнув газовий котел

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Через вибух газового котла у будинку по вулиці Хмельницьке шосе, 142 у Вінниці в кабінеті директора фірми ”Софіт плюс” вилетіла стіна. Під уламками опилились п’ятеро людей. Меблі та офісну техніку довелося  збирати на вулиці. Фірма орендувала цю кімнату н
Через вибух газового котла у будинку по вулиці Хмельницьке шосе, 142 у Вінниці в кабінеті директора фірми ”Софіт плюс” вилетіла стіна. Під уламками опилились п’ятеро людей. Меблі та офісну техніку довелося збирати на вулиці. Фірма орендувала цю кімнату н

5 грудня в адмінприміщенні підприємства "Вінноблгазпаливо" на вулиці Хмельницьке шосе, 124 у Вінниці вибухнув один із двох газових котлів, що його обігрівають.

— Майже 2,5 року орендуємо тут три кімнати. Одна з них саме над котельнею, — розповідає 32-річний Анатолій Третьяковський, працівник фірми "Софіт плюс", що займається оптовою торгівлею електроосвітлювальної техніки. — У цьому кабінеті сидів директор — мій батько.

Крім керівника, у приміщенні перебували головний бухгалтер, водій та двоє відвідувачів. Від вибухової хвилі впала стіна. Троє осіб, які сиділи біля неї, вилетіли на вулицю. Двох придавило уламками навісної стелі.

— Це сталося десь о 17.00. Різко заболіла голова. Подумав, що на нас впала стеля. А з"ясувалося, що це ми від вибуху підлетіли аж до неї, — згадує директор "Софіт плюс" Микола Третьяковський, 52 роки.

Із пораненнями та переломами постраждалих доправили до Вінницької міської лікарні N2. Трьох відпустили додому. Двоє осіб перебувають у травматологічному відділенні. Бухгалтер Тетяна Віннічук — у нейрохірургії на обстеженні. У жінки струс мозку.

Газовики відмовилися пояснювати причини вибуху, посилаючись на відсутність керівництва.

— Напевно, щось сталося з газовим котлом. Захисний клапан не спрацював. Його розірвало, — веде далі Третьяковський. — Вибухнуло не через витік газу, бо запаху ми не відчули. Якби так сталося, почалася б пожежа. Однак вогню не було.

Наступного дня після пригоди Третьяковський із колегою розгрібали серед уламків оргтехніку, що вилетіла на вулицю. Офісний телефон роздавило, за 10 м від нього — обдерте офісне крісло, поряд чавунна батарея.

— Подивися, що знайшов, — показує папірус з ієрогліфами працівник фірми 29-річний Віталій Борщєв. — Оце щойно повернувся з відпочинку. Був у Єгипті. Зробив бухгалтерші подарунок.

2 грудня близько третьої години ночі стався вибух у квартирі 48-річного хмельничанина Геннадія Неверова. Помешкання в 2-поверховому будинку по вул. Кожедуба, 14 він здавав у найм.

Квартиранти 25-річний Руслан Козьлок та 33-річний Ігор Золотухін випивали. Зчинили бійку. Під час неї відсунули газову трубу від печі. Вибуховою хвилею в їхній та сусідській квартирах вибило двері, вікна й пошкодило стіни. У помешканні, розташованому поверхом вище, впала підвісна стеля. Ніхто не постраждав.

— На стінах горіла краска, — каже сусід Василь Мартинюк, 51 рік. — Після бійки Руслан із великою ґулею на голові викидав у вікно палаючі речі. Другий був таким п"яним, що не прокинувся. Із поламаної труби на кухні било півтораметрове полум"я. Штори вибухом занесло на дерева.

Спільними зусиллями люди загасили пожежу та перекрили газ. У будинку понад 30 мешканців. Зсередини він дерев"яний. Квартири опалюють газовими пічками.


Найбільші вибухи газу цього року


9 лютого в придорожньому кафе Кам"янець-Подільського на Хмельниччині вибухнуло газове обладнання. Пошкоджено перекриття, стіни. Без жертв.

20 травня в гаражі кооперативу "Рибалко" в Хмельницькому вибухнув газовий балон. 2 гаражі зруйновано, 2 — пошкоджено. Власник отримав опіки.

17 жовтня у райцентрі Хмільник на Вінниччині в під"їзді вибухнув генератор газу зварювального апарата. У квартирах повилітали двері. Без жертв.

6 грудня вибухнув газопровід "Уренгой–Помари–Ужгород" в Іллінецькому районі Вінниччини. Полум"я бачили в селах за кілька кілометрів. Без жертв.

Зараз ви читаєте новину «У будинку "Вінноблгазпалива" вибухнув газовий котел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі