пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

У Барі перенесуть пам"ятник Леніну

На громадських слуханнях у райцентрі Бар вирішили перенести пам"ятник Леніну з центральної площі до школи N2, що стоїть на вул. Леніна.

У будинку культури на слухання 23 липня зібралися 110 жителів міста. Половина — молодь до 35 років. За збереження пам"ятника Леніну проголосували 40 присутніх, 68 — за встановлення на цьому місті бронзового погруддя Тараса Шевченка. Решта утрималися.

Фігура Леніна у повний зріст виконана з сірого граніту. Ілліч у пальті, з кепкою, однією рукою вказує на небо.

— Встановили його 1968 року, — розповідає місцевий краєзнавець 61-річний Микола Йолтухович. — Я проти того, щоб його зносили, бо це наша історія.

На погруддя Шевченка гроші збиратимуть підприємці та жителі міста.

— Ми хочемо відбудовувати фортецю, а центр міста занедбаний, — зауважує 23-річна Галина Назарець. — Шевченко — це краще, його хоч по Україні цінують. Як на мене, то треба ставили пам"ятники людям, які зробили щось для міста.

Після переносу пам"ятника у березні 2008-го почнеться ремонт площі. Поставлять нові ліхтарі, лавки, відремонтують фасади будинків. Обійдеться це в 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Барі перенесуть пам"ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі