середа, 09 квітня 2008 15:29

Третина вінницьких гральних автоматів не мають ліцензії

Минулого тижня вінницька міліція перевірила 50 закладів міста із гральними автоматами. Сімнадцять із них не мали ліцензії. Правоохоронці зазначають, що часто в клубах грають неповнолітні.

— Поставив п"ять гривень — і на автоматі "Три сімки". Виграв 20, воно мене й затягнуло, — пояснював міліціонерам 15-річний Вадим, прізвище якого не називають. — Тепер маю борг у 5 тисяч гривень, даже не знаю як розплатитися.

Хлопець приїхав до Вінниці з села Хоменки Шаргородського району. Навчається у м"ясо-молочному технікумі. Гроші позичав у одногрупників.  Щодня приходив до автоматів із надією виграти.

Про заборону відвідувати гральні зали неповнолітніми оператори знають.

— У мене табличка висить на дверях, що неповнолітнім вхід заборонений, — каже оператор "Гральних автоматів" на вул Київській 23-річна Оксана Ніцевич. — А як заходять такі здоровили вищі мене, то хіба вичислиш скільки йому років.

Під час перевірки знайшли неповнолітнього хлопця, який був адміністратором одного з гральних залів.

17-річний Юрій Дячко не мав трудової угоди з адміністрацією, працював три місяці. Отримував по 70 гривень за зміну.

— Заклади, в яких не було ліцензій на ігрову діяльність, маємо закрити, — розповідає начальник відділу по боротьбі з економічними злочинами обласної міліції Володимир Загодько. — До того ж їх мають оштрафувати від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, або позбавити права займатися цією діяльністю.

Правоохоронці зазначають, що кількість неліцензійних розважальних закладів зросла майже вдвічі. Пояснюють тим, що зросла вартість ліцензії. Нині вона коштує 150 тис. євро. Тому дрібні власники працюють без документів.

Зараз ви читаєте новину «Третина вінницьких гральних автоматів не мають ліцензії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі