четвер, 27 січня 2011 19:04

Транспортний збір включили у вартість бензину

"Почав проходити техогляд у січні, а з мене потребували, щоб я заплатив транспортний збір. Як таке може бути, якщо з 2011 року транспортний збір внесений у вартість бензину. Поясніть, за що я маю платити?"

Запитує Володимир Здебський із Вінниці.

— Раніше транспортний збір вираховували залежно від об'єму двигуна, тепер він закладений у вартість бензину. Чим більше людина їздить, тим більший транспортний збір платитиме, — каже 41-річний Володимир Мотичко з обласного управління Державтоінспекції. — Власники транспортних засобів, які проходять техогляд, платять транспортний збір за минулий рік і наступний рік. Оскільки з цього року його скасували, то треба заплатити за 2010 рік. Тому інспектори вимагають квитанцію про сплату цього податку. Для тих, хто має пільги, податок платити не потрібно. Найбільше від цього нововведення постраждали пільговики. Вони не платили транспортний збір, а тепер доведеться сплачувати, бо його включили у вартість бензину. Я радив би їм зберігати чеки із заправок. Можливо, держава згодом компенсує ці витрати. Пільги збережені лише для юридичних осіб, будинків-інтернатів і тих людей, які отримали державні автомобілі від соцзабезу.

Зараз ви читаєте новину «Транспортний збір включили у вартість бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі