четвер, 28 серпня 2008 18:28

Тетяна Мірончук водить трамваї 24 роки

 

Вінничанка 44-річна Тетяна Мірончук отримала нагороду від міської ради як кращий працівник року у сфері громадського транспорту. Жінка — водій трамвая першої категорії. Працює на посаді 24 роки.

— Я родом з Одеси, — розповідає Тетяна Мірончук. — У трамвайно-тролейбусному управлінні з 1983 року. Спочатку навчалася, тоді працювала водієм трамвая в Одесі. Потім із чоловіком переїхали до Вінниці. Він родом звідси, а в Одесу приїжджав у командировку. У Вінниці я 22 роки, весь цей час працюю водієм трамвая.

Жінка каже, що нагороди не очікувана.

— Я дізналася про неї напередодні вручення, — каже Мірончук. — Начальник депо викликав і сказав, щоб назавтра прийшла до міської ради на вручення. Одразу подзвонила синові Андрію. Кажу, що мене взавтра нагороджуватимуть. А він зрадів, каже: "Ну ти, мама, у мене маладєц". А я йому: ну, ото, цінуй мене. Це друга моя нагорода. Першу получила минулого року.

Тетяна Мірончук працює на трамвайних маршрутах NN2, 4, 5. Зокрема, їздить швейцарськими трамваями, які міська рада закупила торік. Каже, що звикнути до них було не складно.

— Коли ведеш наш трамвай, то получається, шо ліва нога цілий день недвижима, — розповідає жінка. — Вона увесь час стоїть на гальмах, а правою регулюєш швидкість. А у швейцарських ноги не працюють, все робиш руками.

Тетяна Мірончук отримала почесну грамоту міської ради, привітання від мера та Президента і 200 грн премії.

— Гроші потрачу на поїздку до матері в Одесу, — каже жінка. — У мене 26 серпня почалася відпустка.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Мірончук водить трамваї 24 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі