четвер, 04 лютого 2010 18:00

Таїсія Олійник знімала трилер у монастирі

Автор: фото надане Таїсією Олійник
  На зйомках трилера ”Сніг” в одній з кімнат католицького монастира в селищі Тиврів Вінницької області. Режисер Таїсія Олійник (на фото за мікрофоном) придивилася це місце 10 років тому
На зйомках трилера ”Сніг” в одній з кімнат католицького монастира в селищі Тиврів Вінницької області. Режисер Таїсія Олійник (на фото за мікрофоном) придивилася це місце 10 років тому

У селищі Тиврів закінчилися зйомки трилера "Сніг". Його режисер, сценарист та монтажер 32-річна вінничанка Таїсія Олійник.

За сюжетом група вінницьких студентів на зимові канікули їдуть за місто кататися на лижах. Зупиняються в закинутому монастирі.

— В області йдуть сильні снігопади, але у місці, де саме зупинилися студенти, його немає, — розповідає Таїсія Олійник. — Повернутися назад молодь не може, кругом завали, транспорт не ходить. Рішають перечекати негоду. Маються перші кілька днів, не знають, чим їм зайнятися. Одній із героїнь готесі (молодіжна субкультура. — "ГПУ") Марті сняться дивні сни, як розстрілюють монахинь. Пізніше сни переходять в реальність. А от чим все закінчиться, не скажу.

Зйомки проходили у грудні та січні в закинутому монастирі у Тиврові. Той належить до Гніванської парафії католицького ордену "Облати Пресвятої Діви Марії".

— Монастир в радянські часи переоблаштували під завод пластмасових виробів, який також із часом закрили, — продовжує Олійник. — Само по собі місце як створене для такого фільму. У приміщенні залишилися дві кімнати та кухня. Стіни побілені в "совковому" стилі — білий верх, синій низ. В одній кімнаті стоїть старе поламане піаніно, а поряд умивальник. Я сама такого не придумала б. Тому навіть декорації не знадобилися.

Режисер запросила непрофесійних акторів.

Мама передала мішок макаронів, аби було що поїсти

— Обирала людей по психотипу героїв, — пояснює. — Головну героїню Марту грає Оля Чіндова. Раз знімали на натурі цілий робочий день, а вона лише в кінці зізналася, що напередодні отруїлася. Роль головного героя-"мажора" Івана зіграв Гліб Зєльдін. Він запропонував свою кандидатуру. Інших персонажів зіграли мої знайомі. Усі погодилися працювати безкоштовно.

Бюджет фільму — 10 тис. грн.

— Шукала гроші сама. Від міськради Вінниці виділили бусік. Допомагали всі знайомі. Одна подруга з Москви, з якою п"ять років по "асьці" переписуюсь, вислала сто доларів. Мама передала мішок макаронів, аби було що поїсти. А найкраща подруга дала 75 гривень, які якраз вистачило, щоб оплатити Інтернет акторці. Її відпустили з роботи на тиждень зйомок з умовою, що вона буде на зв"язку.

Зйомки тривали близько місяця. Знімальна група щодня мусила їздити до Тиврова.

— Там чомусь не здають квартири, — дивується режисер.

Таїсія Олійник планує закінчити монтаж "Снігу" в березні. Представить його на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість".

Зараз ви читаєте новину «Таїсія Олійник знімала трилер у монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі