четвер, 11 грудня 2008 15:05

Татуювання знімають лазером

45-річний Юрій Морару із села Чемерпіль Гайворонського району Кіровоградщини хоче видалити татуювання лазерним променем. Рубців не залишається. Почув, що такий спосіб застосовують у вінницьких приватних медичних клініках.

— Якось по дурості наніс на руці малюнок совєцького герба, — каже Юрій. У той час він перебував у тюрмі. — На моєму тілі 13 татуювань. Їх вибив за дві ночі. Кожне має своє значення. Тільки от герба хочу видалити.

Нанесенням тату на шкіру мають займатися кваліфіковані майстри. Спочатку дезінфікують інструменти, якими робитимуть малюнок. Це одноразові голки, насадки, рукавички, ковпачки для фарби.

У середньому одне тату роблять за 40 хв. Малюнок коштує від 300 грн. Для його видалення знадобиться дев"ять місяців. Коштує це 75 грн за 1 кв. см.

— Лікування поетапне. Тату за один раз не можна видалити. Сеанс проходить що три-чотири тижні, — пояснює хірург вінницької клініки "Конекс" Юрій Довгань, 43 роки. — Рубці після такого сеансу не залишаються.

Малюнок можна висікати або випалювати. Але на тілі залишаться рубці. За новою методикою тату висвічують лазерними променями.

— По судинах полилася туш, її потім треба ж якось звідти витягти, — пояснює Довгань. — Треба клітки крові змусити "з"їсти" цю чорнильну гидоту. Тоді по чорних плямах б"ємо лазерним променем. Вони розриваються і перетворюються на маленькі. Потім їх не видно.

Операцію проводять без наркозу. Пацієнти відчувають легке поколювання чи пощипування. Процедура триває 5–10 хв. Потім на шкіру накладають аплікаційний естетик-пластир.

Зараз ви читаєте новину «Татуювання знімають лазером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі