вівторок, 13 травня 2008 18:18

Швейцарці прийняли Юлію Тимошенко за "Міс Україну"

Автор: фото: Юрій ЖУРАКІВСЬКИЙ
  Варвара Сайфутдинова пригощає коржами з маком швейцарських студентів Рафаеля Графа (праворуч) і Фабіана Детвилера. Її подруга Мирослава Колесник у стилізованій світлиці коледжу розказувала хлопцям про український побут
Варвара Сайфутдинова пригощає коржами з маком швейцарських студентів Рафаеля Графа (праворуч) і Фабіана Детвилера. Її подруга Мирослава Колесник у стилізованій світлиці коледжу розказувала хлопцям про український побут

20 студентів зі швейцарської сільськогосподарської школи "Ебенрайн" 8–11 травня гостювали в аграрному коледжі райцентру Іллінці на Вінниччині. Заклади восьмий рік підтримують партнерські стосунки.

— Швейцарці побували на дослідних полях, сільськогосподарських підприємствах — від фермерських до корпоративних, — розповідає 32-річна Тетяна Герман, викладач іноземної мови в коледжі та перекладач для швейцарців.

У школі "Ебенрайн" безкоштовне навчання триває три роки. Перші два за парти сідають раз на тиждень, в інші дні — практика у фермера. Останній рік вивчають теорію.

— Вразили простори країни, запам"ятався місцевий православний храм. Сподобалися українські дівчата, — каже про Україну швейцарець Ромі, 19 років.

Студенти провели спільну дискотеку. Перепусткою для українців були п"ятірки чи четвірки з іноземної.

— Сподобалося, що вони міцніше пива нічого не п"ють, — говорить третьокурсниця 17-річна Вікторія Білаш. Вона брала участь у підготовці екскурсій для гостей. — Коли в кафе почули Вєрку Сердючку, сказали, що класна музика. Вони голосували за неї на Євробаченні. Одразу почали танцювати. Із відомих українців знають спортсменів — Андрія Шевченка та Кличків. Побачили на календарику Юлію Тимошенко й запитали: "Це Міс України?". Були вражені, що маємо такого прем"єра.

У Швейцарії населення майже 9 млн людей, із них 40 тис. — фермери. Третину території гірської країни можна використовувати для рільництва. Великими вважають господарства, які обробляють 60–100 га.

У Іллінецькому коледжі 1,1 тис. студентів і 107 викладачів. Тут навчають на бухгалтера, менеджера, агронома, технолога консервування та тваринництва, фермера та працівника лісгоспу. Закладу 87 років.

Швейцарці жили в одному із трьох гуртожитків коледжу, який називають сімейним. У ньому є вільні кімнати готельного типу для гостей і делегацій. Харчувалися іноземці в кафетерії коледжу. За їжу та проїзд платила швейцарська сторона. Усе інше — за рахунок закладу.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарці прийняли Юлію Тимошенко за "Міс Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі